İncirlik yine gündemde

İncirlik yine gündemde
27 Ağustos 2013 14:40

ABD’ nin Körfez ve Irak Savaşı’nda aktif olarak kullandığı, son olarak patriotların konuşlandırıldığı Adana’daki İncirlik Üssü, Suriye’ye müdahalenin konuşulduğu bugünlerde yeniden gündeme gelirken, İncirlik Beldesi sessizliğini koruyor.

 

Suriye’nin başkenti Şam’da bin 300 sivilin yaşamını yitirdiği kimyasal saldırının ardından bu ülkeye askeri hareket başlatması konuşulan ‘Gönüllüler Koalisyonu’nun İncirlik Üssü’nü kullanıp kullanmayacağı gündeme geldi. Suriye’ye müdahale tartışılırken geçtiğimiz ocak ayında NATO kapsamında Hollandalılar tarafından patriot hava savunma sistemi kurulan İncirlik Üssü’nde sessizlik hakim.

Üssün ana pistinde bazı araçların onarımının yapıldığı gözlenirken dikkat çeken bir hareketlilik yaşanmıyor. Irak Savaşı’nda stratejik öneme sahip olan ve yoğun hava trafiğinin yaşandığı İncirlik Üssü’ne Suriye tehdidine karşı hava savunma sistemi kuran Hollandalılar, ayrıca Adana’nın merkez Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı’nda kurduğu sistemin şuanda aktif olduğu bildirildi.

Ayrıca, NATO kapsamında Suriye’den gelebilecek hava saldırısına karşı ABD’liler Gaziantep’e, Almanlar da Kahramanmaraş’a patriot hava savunma sistemi kurmuştu.