İnce iktidara da muhalefete de yüklendi!

İnce iktidara da muhalefete de yüklendi!
6 Ekim 2020 11:05

Muharrem İnce, ‘Bin Günde Memleket Hareketi’ programı kapsamında bugün Aksaray, Niğde ve Adana’ya gitti.

 

 

İnce, Adana’da “Türkiye’de derin bir yoksullukla karşı karşıyayız. Türkiye’de tane mısır üretiminin yüzde 17’sini tek başına Adana üretiyor. Pamuğun başkentindeyiz. Ama ne yazık ki 2020 birim fiyatı belli değil. Üç yıldır 80 kuruş, değişmiyor.  Ne yazık ki Türkiye her yıl 2 milyar dolara yakın parayı pamuk ithalatı için harcıyor” açıklamasını yaptı.

a1

a2

a3

a4

a5

a6

a7

a8

a9

a10

a11

a12

Muharrem İnce Niğde’de basın mensuplarına  yaptığı açıklamada “Patates memleketindeyiz.  Maliyeti 90 kuruş ama 65 kuruşa satılıyor. Esnaf siftahsız dükkan kapatıyor,  emekliler geçinemiyor, gençler işsiz.” açıklamasını yaptı.

 

 

İnce sözlerine “İbretlik bir Bakanlar Kurulu var.   Milli Eğitim Bakanı “Öğrenciler fazla müracaat etti, EBA ondan çöktü diyor.  Nasıl Milli Eğitim Bakanısın, bu ülkede kaç öğrenci olduğunu bilmiyor musun? Maliye Bakanı döviz kuruna bakmadığını söylüyor. Sen nasıl Maliye Bakanısın?” diyerek devam etti.

 

“Ülke panayır yeri gibi” diyen Muharrem İnce “Bizimle dalga geçiyorlar. Türkiye kötü yönetiliyor. İnsanlar perişan durumda. Millet iktidardan da muhalefetten de memnun değil” açıklamasını yaptı.

n1

n2

n3

n4

n5

İnce Aksaray’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada GATA Başhekim Yardımcısı’nın skandal sözlerine ilişin:

 

“Türkiye’yi karış karış gezmeye devam ediyoruz.

 

Türkiye artık düşük gelir sarmalına girmiş durumunda. Bu durumdan kurtulmanın yolu aklı ve bilimi kullanmak. Herkes perişan halde. Ama uğraştığımız işlere bakın. GATA’da bir başhekim yardımcısı… Hiç geçmişten ders almıyoruz. FETÖden ders almadıkları belli. Yakında yine kandırıldık diyecekler.  Böyle çağdışı kafalarla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Türkiye’nin umuda ihtiyacı var.

 

Türkiye’de herkesin suratı asık. Ülkeyi yönetenler bunun farkında değil. Türkiye bu derin yoksulluktan çıkmak için üretim ekonomisine geçmek zorunda.

 

Aksaray’ı teşvik kapsamına alıyorlar ama demiryolu yapmıyorlar. Aksaray’da gelir kişi başına 2096 lira. Açlık sınırının altında. Memleket çok kötü yönetiliyor. Biz muhalefet olarak bunu yüksek sesle dile getirmeye çalışacağız.” açıklamasını yaptı.

 

Döviz bürosunun önünden geçen İnce, içeriye seslenerek Dolar ve Euro’nun durumunu da sordu:

 

Öte yandan Aksaray ‘da otobüse; destekçi kadınlardan, ev yapımı sarma ikram edildi. Muharrem İnce de, ekibini elleri ile böyle besledi..

a2 a1

a1

a2

a3

a4

a5

a6

a7

a8

a9

Vatandaşlar Ankara’dan yola çıkan İnce’nin otobüsünün önü Şereflikoçhisar’da kesti.

 

 

s1 s2 s3 s4 s5 s6