İnce: ‘CHP iktidarında yeniden yargılamanın, yeniden yargılaması olacaktır.’

İnce: ‘CHP iktidarında yeniden yargılamanın, yeniden yargılaması olacaktır.’
24 Ağustos 2013 21:13

Yalova’da partisinin İl Teşkilatı tarafından düzenlenen panele katılan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Bugün açıklama yapıyorlar Anayasa Mahkemesi’nden. AKP için yeniden yargılama olabilirmiş. Bak sesleniyorum; doğru, yeniden yargılama yapabilirsiniz, ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında, yeniden yargılamanın yeniden yargılaması olacaktır. Bunu bilin” dedi.

Gazipaşa Caddesi üzerinde bir kafeteryada düzenlenen ‘Türkiye Nereye Gidiyor?’ isimli bir panele katılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ak Parti’yi eleştirdi. İnce, “Türkiye’nin nereye gittiği çok net. Türkiye, diktatörlüğe doğru gidiyor. Türkiye’de her şeyi bilen, her şeye karar veren, herşeyi biçimlendirmek isteyen, yargıyı kuşatan, Türk ordusunu dağıtan, üniversitelere diz çöktüren, nasıl ekmek yiyeceğimizin rengini belirleyen, kaç çocuk doğuracağımıza karar veren, normal doğum mu sezaryenle mi yapacağımızı bilen, bir jinekolog, bir psikolog, mimar, mühendis, bir toplum bilimci, bir hukukçu, bir öğretmen… Bu diktatörün adı Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi. Konuşmasında, annelere ve kadınlara seslendiğini söyleyen İnce, şunları açıkladı:

“Diktatöre’ diyor ‘diktatör dersen seni sallandırırlar’ diyor. Sallandırdın zaten. İki kere ağırlaştırılmış müebbet hapis vermek, sallandırmak zaten. İdam kalktığı için idam etmedin. İdam olsaydı idam edecektin zaten. Türkiye’de demokrasiyi sadece sandıktan ibaret sanan bir iktidar var. Demokrasiyi ‘ben yüzde 49 aldım, istediğimizi yaparım’ zannediyor. İptal edilen oylar var, baraja takılan oylar var, kullanılmayan oylar var, sen yüzde 51 falan da almadın. Bir de AKP’ye oy verdiğini utanıp söyleyemeyenler var. Onların hepsini düşersen senin oyun 25’lerde 30’larda zaten. Bir de çalınanlar var tabi. Çalınanlar sadece oydan ibaret değil. Çalınanlar; hazinedeki paramız da çalındı, sandıktaki oyumuz da çalındı, sınavdaki sorumuz da çalındı. Ben kadınlara, annelere sesleniyorum. Siz çocuklarınızın geleceğinizi, çocuklarınızın sınav sorularını, çocuklarınızın parasını, sandıktaki oyunuzla koruyacaksınız. Çocuklarımızı oyunuzla koruma zamanıdır. Oyla çocuklarınızı koruyacaksınız.”

ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda soruların çalındığı iddialarına da değinen İnce, “Sınavda diyor kopya skandalı. Bu kopya değil ki. Kopya şudur; bir hazırlık yaparsın, şunlar şunlar çıkacaktır dersin, bir emek harcarsın kopyada. Çıkarsa şansına, bakıp yaparsın. Bunlarınki şerefsizlik. Bunlarınki hırsızlık. Bunlarınki namussuzluk” diye konuştu.

“Mecliste bunları yenme şansımız yok” diyen İnce, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Sayısal bir üstünlükleri var. Demokrasilerde ikinci fren mekanizması Çankaya’dır. Cumhurbaşkanlığıdır. Çankaya’da oturan zat da tam bir sıcak AKP’li. Ondan da umut yok. Anayasa mahkemesi AKP’nin arka bahçesi haline gelmiş, ondan da umut yok. Medya deseniz gerçekleri gizliyor. Penguen medyası bunlar. Geriye kala kala sokaklar kalıyor, sokaklar. Siz kalıyorsunuz. İşte bakın, önümüzde bir yerel seçim var. Bu yerel seçim kanalizasyon, yol, su, park, çöp seçimi değildir. Bu seçim demokrasi seçimidir, bu seçim cumhuriyetin oylanmasıdır. Laikliğin oylanmasıdır. Kadın-erkek eşitliğini oylanmasıdır, köy enstitülerinin oylanmasıdır, aydınlanmanın oylanması.”

Muharrem İnce, CHP iktidarında yeniden yargılamanın yeniden yargılaması olacağını söylerek, “AKP biliyorsunuz sabıkalı bir partidir. Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmuş bir partidir. Bugün açıklama yapıyorlar Anayasa Mahkemesi’nden. AKP için yeniden yargılama olabilirmiş. Bak sesleniyorum; doğru yeniden yargılama yapabilirsiniz ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında yeniden yargılamanın yeniden yargılaması olacaktır. Bunu bilin” dedi.