İnan Kıraç-SBK imzalı taahhütnamede ilginç detay!

İnan Kıraç-SBK imzalı taahhütnamede ilginç detay!
25 Haziran 2021 09:43

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, İnan Kıraç ve Sezgin Baran Korkmaz’ın imzaladığı taahhütnamedeki detayları köşesinden okurları ile paylaştı.

 

 

Öztürk’ün bugünkü köşesinde yer alan yazısı şöyle:

 

Bu köşenin okurlarına geçen çarşamba günü, İstanbul 25. İcra Müdürlüğü’nde bulunan bir dosyadan söz etmiştim. O dosyada, Kıraça Holding’in sahibi İnan Kıraç’ın, halen Avustralya’da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’dan, 40 milyon dolarlık hisseleri 6 milyon dolara aldığı belirtiliyordu. Peki nasıl oluyor da Korkmaz, onca alacağından vazgeçiyor?

Ünlü iş insanı İnan Kıraç’ın açıklamalarında çelişkiler olduğunu da belirtmiştim. Nahum ailesinden önce İnan Kıraç’ın, Silcolux firmasının hisselerini Sezgin Baran Korkmaz’a sattığı belirtiliyor.

 

 

İKİ İMZALI BELGE

 

 

Sezgin Baran Korkmaz, yurt dışında bulunduğu dönemde, Kıraç’ın avukatıyla görüntülü olarak konuştu. Sonra iki tarafın avukatları bir araya geldi. Kıraç, “Sezgin Baran Korkmaz’la konuştuk, 6 milyon dolara hisselerin alınması konusunda anlaştık” diyor. Konuyu irdeleyen birçok meslektaşımız gibi biz de İnan Kıraç’ın kapsamlı bir açıklama yapması gerektiğini vurguluyoruz. Çünkü her gelişme Kıraç’ın inandırıcı olması için kapsamlı bir açıklama yapmasını gerekli kılıyor. Bugüne kadar, Nahum kardeşlerin hisselerini önce sattığını bilirken, gelişmeler ilk satışın Kıraç tarafından yapıldığını ortaya koyuyor.

İnan Kıraç ile Sezgin Baran Korkmaz arasında imzalanan ve İstanbul 25. İcra Müdürlüğü’nde bulunan 20 Haziran 2020 tarihli taahhütnameye dönelim. Taahhütnamede İnan Kıraç, Silcolux SA nezdinde sahip olduğu tüm hisseleri SBK Holding’e devir ve temlik ettiğini kabul ediyor, ayrıca SBK’ya 40 milyon ABD Doları borçlu olduğunu, borcunu ise 30 Eylül 2020 tarihinde ödeyeceğini kabul ve taahhüt ediyor.

 

 

HANGİSİ DOĞRU

 

 

İnan Kıraç hem hisse devrediyor hem de borçlanıyor. Bu nasıl oyluyor? Yazılı taahhütnamedeki maddeler böyle, bu maddeleri taraflar birlikte serbest iradeleri ile kararlaştırmışlar. Konunun taraflardan açıklama gelmediği sürece elimize ulaşan belgeleri ve medyaya yansıyan diğer açıklamaları yorumlamakla yetiniyoruz.

Genel tabloya bakalım: SBK, Türkiye’de batık olan veya ortakları birbiriyle sorun yaşayan şirketleri satın almakta kamuoyunda nam salmış bir isim. İnan Kıraç’ın Nahumlarla ortaklığında yaşanan sorunlar sıkça yazıldı, konuşuldu. Nahum ailesi adına Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş’a yapılan açıklamada, İnan Kıraç’ın SÖZCÜ yazarı Deniz Zeyrek’e yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığı, Silcolux hisselerini kendilerinden önce İnan Kıraç’ın SBK’ya devrettiği söylendi.

 

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın