İmplant tedavisi nedir?

İmplant tedavisi nedir?
23 Nisan 2022 09:57

Günümüzde diş sağlığı konusunda endişeleri olan insanların başvurduğu implant tedavisi, eksik dişlerin tedavisini sağlayan ve çene kemiğinin içerisine, titanyumdan dizayn edilmiş vidalar yerleştirilerek yapılan tedavi yöntemidir. Diş kaybı yaşayan insanlar için titanyum vidanın üzerine zirkonyum diş protezi yerleştirilir. Zirkonyum doğal titanyumdan daha dirençli de diş yapısına oldukça benzeyen titanyum alternatifi implantlardır. İmplant tedavisi sonunda yerleştirilen vida kök görevi görür bu sayede normal bir şekilde yemek yiyebilir, konuşabilir ve sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz.

İmplant tedavisi kampanyamız

Sizlerde diş sorunlarında sıkıldıysanız implant tedavisine başlayarak eksik dişlerinizin yerine gelecek protez dişler ile estetik bir gülüşe sahip olabilir, titanyum vidalarda uygulanan hücre tedavisi ile diş kökü sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz. İmplant tedavisi ismiyle yapılan birçok tedavi hizmeti yer almakta. Hastanın durumu, tedavide kullanılan implant malzemesi bu noktada büyük önem taşımakta. İletişime geçerek kaliteli bir şekilde implant kampanyası ndan yararlanarak sağlıklı dişlere kavuşabilirsiniz.

İmplant tedavisi hangi durumlar uygunlanmalı?

Öncelikle 18 yaşını doldurmuş çene ve yüz gelişimini tamamlamış olmak gerekiyor, tedaviden önce röntgen aracılığı ile gerekli kontroller yapılıyor. İmplant tedavisinin uygulanması için bir veya birden fazla diş kaybı yaşamış olmanız gerekiyor. Bu sayede tedaviye başlanabiliyor.

İmplant tedavisinin sonuçları ve yararları nedir?

İmplant tedavisi sonrasında diş sağlığınız da olumlu yönde gelişmeler yaşanabilir, estetik bir gülüşe sahip olabilirsiniz. Dişlerinizin kökleri uygulanan tedaviden ötürü daha güçlü ve günlük yaşamda yapılan faaliyetleri sorunsuz yapabilecek hale gelmektedir. Gülme, konuşma, çiğneme veya ısırma eylemlerini sorunsuz bir biçimde yapabilirsiniz.

İmplant tedavisi nasıl yapılır?

İlk olarak genel anestezi yani sedasyon uygulanır, vücut uyku halinde iken tedavi yapılır. Bahsettiğimiz gibi önceden röntgen yapılır kişinin operasyona elverişli olup olmadığı kontrol edilir. İmplant yerleştirildikten sonra geçici bir başlık takılır veya eksik dişin yerine diş protezi yerleştirilir. Operasyon sonucunda 3-6 ay civarında bir iyileşme süreci beklenir. Kullanılan zirkonyum implantlar doğal diş beyazlığındadır. Estetik açısından gayet normal ve parlak görüntü izlenimi vermektedir. Metal tadı bırakmaz veya aşınma yapmaz.