‘İmamoğlu’ndan çekiniyorlar, siyasi yasak getirebilirler’

‘İmamoğlu’ndan çekiniyorlar, siyasi yasak getirebilirler’
30 Mayıs 2023 10:05

Nefes nefese seçim sonuçlandı. Erdoğan yüzde 52 ile kazandı. Bunun siyasi sonuçlarının önümüzdeki döneme damgasını vuracağı bekleniyor. Erdoğan’ın kendisine rakip olarak gördüğü Ekrem İmamoğlu’nu hukuki gelişmeler marifetiyle devre dışı bırakabilirler mi sorusunu Halktv.com.tr yazarı ve Halk Tv programcısı Fikret Bila yorumladı.

 

 

Halk Tv Canlı yayınında  seçim sonuçlarını yorumlayan Halk Tv Yorumcusu Fikret Bila, Millet İttifakı’nın kampanyasında etkin rol alan Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak getirilip getirilmeyeceği sorusunu şöyle yanıtladı:

“Bu ihtimal var tabii. İmamoğlu’ndan çekindiklerini biliyoruz. Hukuksuz bir kararla Ekrem İmamoğlu’nu yaralamış oldular. Ellerinde demoklesin kılıcı gibi duracak. Bu kararı alacak Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanlığı adaylığını belki başka adaylıklarını da ortadan kaldırabilirler. Bunu yapabilirler.
İmamoğlu’na hapis ve siyasi yasak

 

 

İmamoğlu’nun da toplumda bir karşılığı olduğunu biliyorlar. bu kampanyada da katkısı olduğunu biliyorlar. Bu bakımdan İmamoğlu’nu gelecek için de tehlike olarak görebilirler ve siyasi yasak getirebilirler.

Bu da tabii Türkiye’nin demokratik hukuk devleti ididasını ortadan kaldıran bir durum olur. Bir önemli siyasi lideri kendisine hakaret edilen bir ifadeyi aynen iade etti diye siyasette yasaklıyorsunuz. Bu dünyanın hiçbir yerinde olmaz. Bu ancak kabile devletlerinde olur.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. Siyasi yasak anlamına gelen 53. maddenin uygulanmasına da karar verilmişti.