İmamoğlu’na saldırıya siyasetçilerden tepki: Korkutamazsınız

İmamoğlu’na saldırıya siyasetçilerden tepki: Korkutamazsınız
7 Mayıs 2023 19:44

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’na Erzurum mitinginde yapılan taşlı saldırıya birçok siyasetçi tepki gösterdi.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde taşlı provokasyon yaşandı. İmamoğlu’nun otobüsü taşlanırken, çevresinde bulunan bazı kişiler yaralandı. Siyasetçiler saldırıyı kınadıklarını belirten tweetler attılar. Siyasetçilerin mesajları şöyle:

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Mafyalar, militanlar, SADAT’çılardan, Sinan Ateş’i öldüren torbacılardan, beşli çetelerden, domuz bağcılardan oluşan bir militarist koalisyon var. Bugün Ekrem başkanımıza saldıranlar bunlar. Amaçları insanlarımızı korkutmaktır. Sandıktan uzak tutmaktır. Türkiye makul çoğunluğun ülkesi. Çoğunluk bu kötülüğü bitirecek. Sevgili vatandaşlarım. 14 Mayıs’a odaklanın. Başka her şey teferruattır. Sakın kızmayın, sakın küsmeyin. İnsanınızı sevin, bağrınıza basın. O terör gruplarını kahreden de tam olarak budur. Ekrem evladıma da geçmiş olsun. Ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır bunu da ödemeye hepimiz hazırız.

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Devletin imkânlarıyla demokrasiye ket vurmaya çalışanlar şunu iyi bilsin ki; Millet iradesini ne taşla ne de kurşunla durduramazsınız. Ne Ekrem kardeşimi, ne beni, ne de Millet İttifakı’nın hiçbir üyesini bu şekilde korkutamazsınız. Biz bu seçimi sükûnetle kazanacağız.

 

 

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce: Erzurum’da Sayın Ekrem İmamoğlu’na yönelik gerçekleştirilen provakatif saldırıyı kınıyorum. Savaşa değil seçime giriyoruz. Bu tür provokasyonlara asla boyun eğmeyeceğiz!

 

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Uğradıkları çirkin saldırı nedeniyle Sn. @ekrem_imamoglu’na ve değerli Erzurumlu vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu provokasyonu gerçekleştirenleri ve seyirci kalan idarecileri kınıyorum! Bizler sabırla, sakin ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz!

 

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Ülkeyi getirdiğiniz hale bakın! Kardeşi kardeşe düşman ettiniz. Erzurum’da Sn. Ekrem İmamoğlu ve miting alanındaki kardeşlerimize yönelik saldırının faili de, azmettiricisi de bu kirli iktidardır. Herkes müsterih olsun bu yaşananlar tarihin utanç sayfalarında yer alacak, 14 Mayıs’ta ülkemiz huzura kavuşacak.

 

 

CHP Erzincan Milletvekili Adayı Mustafa Sarıgül: Bugün saldırıya uğrayan Sayın İmamoğlu değildir. Bu saldırı milli iradenin hür ve serbest şekilde tecelli etmesini engelleme girişimidir. Saldırıya uğrayan milli irade ve demokrasidir. İlk kez seçime gitmiyoruz. Siyasi ortamın gerilmesinden kimse medet ummamalıdır. Huzuru ve güvenliği sağlamak ilk önce devleti yönetenlere düşer. Tüm partileri ve siyasileri sorumlu ve sağduyulu davranmaya davet ediyorum.