İmamoğlu’na saldırı bir işaret fişeğidir!

İmamoğlu’na saldırı bir işaret fişeğidir!
8 Mayıs 2023 12:38

Bir gün önce siyasi varlığını gerginlikten çatışmadan kandan alan ülkenin en dengesiz politikacılarından biri olan sözde parti MHP’nin başkanı Devlet Bahçeli denen zat Yalova’da düzenlediği toplantıda “ Kılıçdaroğlu’nun ittifak ortakları Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaklarını vaadediyor. Afrini geri alacaklarını söylüyorlar. Bu hainler alsalar alsalar ağırlaştırılmış müebbet ceza alırlar YA DA VÜCUTLARINA MERMİ ALIRLAR”dedi.

 

 

Yunus BÜLBÜL H&H YORUM

 

 
Antalya’daki mitingde konuşan AKP Genel Başkanı Erdoğan “Bay bay Kemal, 15 Mayıs’ta bu aziz millet, benim bu sevgili vatandaşlarım SANA SANDIKLARI MEZAR EDECEK ” dedi.

 
Kayseri’de AKP aday tanıdım toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar adlı zatın konuşmasını dinleyen bazı kişiler “Vur de vuralım öl de ölelim” sloganlarını duyan Akar “Onun da zamanı gelecek bekleyin” diye yanıt verdi.

 
Tüm hepimizin güvenli yaşamından sorumlu emrinde 500.000 silahlı polis ve jandarma gücü olan İç İşleri bakanlığı yapan Süleyman Soylu İsimli zat

 
“14 Mayıs 2023, Batı’nın siyasi darbe girişimidir. Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs’ta her birini bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir” diyerek 14 Mayıs’ta yapılacak Demokratik seçimleri açıkça bir darbe olarak niteledi.

 
İktidar elebaşlarının bu ve buna benzer sözlerinin yanı sıra bir çok AKP ve MHP Milletvekillerinin benzer tehdit sözleri bir birini izledi örneğin;

 
AKP Çankırı Milletvekili Salim Çivitoğlu yapılan bir toplantıda AKP’lilere hitaben “Bulunduğunuz forumlarda sizin çalışmalarınızdan rahatsız olanlara, bu millete hizmet etmekle ilgili rahatsızlık duyup hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı üzecek harekete girenler, hem de bu millete zulüm etmeye kalkışanları önce uyarırız, uymuyorlarsa da kulağını koparırız.” dedi.

 
Kaybedeceğini anlayan tek adam rejimi, bu tür şiddeti teşvik eden söylemler ile kendilerine bağlı insanları muhalefet liderlerine saldırıya azmettiriyorlar.

 
Azmettiriciler bunun ilk meyvesini dün Miting yapmak için Erzurum’a giden İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu ve yanındakilere saldırısında aldılar.

 

 

Ekrem İmamoğlu’na saldırıda iktidar partisine mensup Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Miting alanına Otobüs Kamyon gibi araçları çekip gerginliğin ilk ateşin yakarak destek verdi.

 

r1

 
Miting öncesi saldırıya dair hazırlık yapıldığı yönündeki gelen istihbaratları değerlendirip miting alanında gerekli sayıda polis ve ekipman bulundurmayarak ve de saldırıların başlaması ile saldırganlara pasif müdahale eden polise aktif müdahale talimatı vermeyen Erzurum Valisi Okay Memiş sorumludur.

 
Vali yanında Erzurum Emniyet Müdürü Levent Tuncer saldırı öncesi ve sonrası tavrı nedeniyle bizzat sorumludur.

 
Maalesef tümü kamu kamu görevlisi olan bu kişiler yasaları ve yasaların kendilerine verdiği yetkileri kullanmak yerine iktidarın emir ve talimatları uygulayarak ülkenin bir köşesinden başlayıp dalga dalga ülkeyi sarabilecek bir şiddet ve kaos ortamının başlayabilme ihtimaline izin vermişlerdir.

tasli2
Ekrem İmamoğlu’na Erzurum’da saldıran gurup iktidar liderlerinin kaybetme korkusu ile muhalefet liderlerine bir saldırı silsilesi başlatma niyetlerine ilk işaret fişeğini çakmış oldular.

 
Bundan sonra bu tür saldırıların birkaç adım ileriye taşınma ihtimali vardır.

 
Tüm ülke olarak tedbirli sakin olup kaybeden iktidarın ülkeyi kaosa anarşiye iç çatışmaya sürükleme tuzağına düşmeyeceğiz düşürülmesine de müsaade etmeyeceğiz.

 
14 Mayıs’ta sandığa gidip oyumuzu kullanıp oyumuza baştan sona sahip çıkıp bu azgın iktidarı gönderip ülkemize baharı getireceğiz.

 

 

Yunus BÜLBÜL Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Partilerde ideoloji çöktü
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler
Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu