‘İmamoğlu ve CHP üst düzey yöneticilerine operasyon yapılacak’

‘İmamoğlu ve CHP üst düzey yöneticilerine operasyon yapılacak’
20 Mayıs 2022 09:55

Gazeteci Barış Terkoğlu son yazısında Eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’nin ifadelerine yer vererek “Muhalefete bir kumpas hazırlanıyor” diye yazdı.

 

 

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu bugünkü “Muhalefete bir kumpas hazırlanıyor” başlıklı köşe yazısında 4 Nisan’da tutuklanan Avcılar eski Belediye Başkanı ifadelerine yer verdi. Terkoğlu yazısında Benli’nin Ekrem İmamoğlu ve CHP üst düzey yöneticilerine yönelik operasyon yapılmasını beklediğini de aktardı.

Barış Terkoğlu, Handan Toprak Benli’ye avukatları vasıtasıyla “Bana yapılan kumpas üzerinden nereye ulaşılmaya çalışıldığını biliyorum.” sözlerini ve kendisi hakkında açılan soruşturmalara daha önce izin vermeyen Bakanlığın neden şimdi izin verdiğini sordu. Bu soru karşısında Handan Toprak Benli’nin “Hiçbir şey, değişen tek şey seçime gidiliyor olması” sözlerini okuyucularına aktaran Terkoğlu, Türkiye nin seçime giderken, yargı merkezli operasyonların arka arkaya geldiğini ifade etti.

 

 

“İMAMOĞLU VE CHP’NİN YÖNETİCİLERİNE OPERASYON YAPILACAK”
Terkoğlu bugünkü yazısında konuyla ilgili şunları yazdı:

 

Türkiye seçime giderken, yargı merkezli operasyonlar arka arkaya geliyordu. Ona göre kendisinin tutuklanması başka hamlelerin habercisi. Benli, “dosyanın bugüne kadar bekletilip, seçim öncesi gündeme konması başka operasyonlar için zemin oluşturmak ve tepki ölçme maksatlı” ifadelerini kullanıyor.
Dedim ya, “Benli bir şey söyleyemeye çalışıyor” diye…
Baştaki soruyu sordum. “Soruşturma, CHP’li belediye başkanı olduğum sürece ilişkin hazırlandı. Hedef ben değilim, CHP” dedi ve devam etti: “Bu dosyalar, komşu belediyelerimiz dahil diğer CHP’li belediyeler için de hazırlandı.”
Benli; Beylikdüzü, Bakırköy, Silivri, Sarıyer, Aydın’ı saydı. Başka belediyelerde de operasyonların devam edeceğini düşündüğünü söyledi. Ona göre plan CHP’yi yolsuzlukla ilişkilendirmek ve karalamaktı. Benli, “Sayın İmamoğlu ve CHP üst düzey yöneticilerine yönelik operasyon yapılmasını” beklediğini söyledi.