İmamoğlu: Utanmaları kalmamış!

İmamoğlu: Utanmaları kalmamış!
8 Mayıs 2023 18:35

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş; Adana mitinginde yurttaşlarla bir araya geldi.

 

Mansur Yavaş’ın ardından kürsüye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu  şunları söyledi:

 

“Doğusundan Batısına, Güneyinden Kuzeyine, insanımız, bir kişisi bile kapının dışında kalmayacak, bir kişi bile ayırt edilmeyecek, milletçe bu toprakların eşit hissedarları 15 Mayıs’tan itibaren herkes güçlü hissedeceği günlere coşa coşa yürüyeceğiz ve kazanacağız.

Dün talihsiz bir olay yaşadık. Bu olay 150-200 kişinin bir provokasyonla, tertipli yapılmış, azmettirilmiş kişinin bize yaptığı bir müdahaledir. Onlar o taşları bana değil milletimize attı, demokrasiye attı. 150-200 kişinin arka planı elbet ortaya çıkacak. Bize bütün teminatları vermiş olan valisi, emniyet müdürü, seçilmiş belediye başkanı kusurludur, suçludur. Bu olayın tozu bile Erzurumlu’nun üstüne konmaz.

Bir avuç insan kendini bu memleketin sahibi zanneden bir avuç insan, her şeyi ben bilirim, en akıllı benim diyen o bir kişi, tek kişilik akıl, tıpış tıpış evine gidecek. Onlar taş atsın, biz o güzel kalplerimizle bu seçimi 86 milyon için kazanacağız.

 

 

“UTANMALARI KALMAMIŞ”

 
Biz orayı provoke etmişiz. Onlara kalsa kendimize taş attırmışız. Nasıl gücümüz var ki kendimize taş attırırken Emniyet Müdürü’ne de Vali’ye de talimatı ben veriyorum. Bunların utanmaları bile kalmamış