İmamoğlu: Milletimize veremeyeceğimiz hesabımız yok!

İmamoğlu: Milletimize veremeyeceğimiz hesabımız yok!
24 Nisan 2022 08:18

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hesap vereceğimiz an gelirse de çıkar veririz. Yeter ki adil sorgulamalar, araştırmalar olsun. Teftiş edilmek bizim için gereklidir, zaruridir yeter ki adil olsun” dedi.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç yıllık süreçte yalnızca ‘imza’ ya da Galata Kulesi gibi belediyeye ait tarihi mekanlara el konulması engeliyle karşılaşmadı. İBB çalışanları hakkındaki terör iddialarının da hedefi oldu, MOBESE görüntüleri basına servis edildi. İmamoğlu, kendisine yapılan bu tür siyasi baskılara ilişkin “Hatta duyuyorum ki Ekrem İmamoğlu’nun iş yaşamına kadar derinlemesine araştırmaların içine giriyorlar. Milletimize veremeyeceğimiz hesabımız yok” dedi.

 

 

İmamoğlu Sözcü’den Özlem Güvemli’ye yaptığı açıklamada “Açılan soruşturmaların kaynağını hepiniz biliyorsunuz. İstanbul’da İBB’de sayı verildi. O sayı verildikten sonra 6-7 ay geçti. 557 terörist diye bağıran bir bakanın feryadından sonra 6-7 ay geçmiş ortada bir şey yok. 3-5 kişi ki bir kısmı bizden önceki dönemde alınmış insanlar ile ilgili bir takım sicil raporları geldi. Onun dışında bir şey yok. ‘Bir şey bulamadık, başka yerlere saldırır’ deyip farklı uzmanların, farklı kurumlardan kişilerin taşınarak neredeyse 100’e yakın insan İstanbul’u araştırıyor. Hatta duyuyorum ki Ekrem İmamoğlu’nun iş yaşamına kadar derinlemesine araştırmaların içine giriyorlar. Milletimize veremeyeceğimiz hesabımız yok. Hesap vereceğimiz an gelirse de çıkar veririz. Yeter ki adil sorgulamalar, araştırmalar olsun. Her şeye rağmen İBB’ye gelen teftiş yapan devletimizin saygın müfettişlerine güveniyorum. Teftiş edilmek için bizim için gereklidir, zaruridir yeter ki adil olsun.” dedi.