İmamoğlu kasketini taktı, yılın ilk hasadını çiftçilerle birlikte yaptı!

İmamoğlu kasketini taktı, yılın ilk hasadını çiftçilerle birlikte yaptı!
1 Ağustos 2021 07:25

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yılın ilk hasadını Silivrili köylülerle birlikte gerçekleştirdik. Yalnızca İstanbul’a değil, Türkiye’ye bir örnek bir yapıyı değer olarak dikkate alma vurgu yapan İmamoğlu “Bu konaklama betonu yerleştirmek. Dönüştürülmesinden hiçbir fayda görmez. Birinin aklından kanalın yayınlananki son gecer, bizim de aklımızdan geçiyor geçiyor; Şehir bereket fışkıracak topraklar” dedi.

 

 

SİLİVRİ / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Değirmenköy’de düzenleme “Hasat Bayramı”na katıldı. Köy meydanındaki etkinliklerde, yol boyunca yetiştirilen tarlaların molalarını veren, kasket takarak çiftçilerle ilk hasadı yaptı. CHP PM üyesi Gökhan Günaydın, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile İBB Genel Can Akın Çağlar’ın görüntülendiğioğlu, köy meydanlarına çadırda çiftçilerle bir araya geldi.

 

 

KADIN ÇİFTÇİ: “SEZONA 50 BİN TL KARLA BAŞLADIM”

 

 

Hasat Bayramı için düzenleme etkinlikte ilk kadın çiftçiler adına Gökçe Aydın gerçekleştirdi. İBB’nin yetiştirilmesi, destekten dolayı Aydın İmamoğlu’na teşekkürlerini sunarken, bu destek sayesinde tüm çiftçilerimizin güldürmesi. Ben, bu yıl sezona başlarken, 50 bin TL karla sezona başlamaktayım. Yapılan alışverişin miktarı paha biçilemez” dedi. Aydın’ın ardından Değirmenköy Muhtarı Erkan Varol, Silivri Sebze Birliği Başkanı İsmet Asan ve Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer de birer konuşma yaptı.

 

 

“EN MUTLU ANLARIM HASAT BAYRAMLARI”

 

 

Oğlum gerçekleştiren İmamoğlu, yaşayan ve hayvansal üretimlelerini sürdüren çiftçilere destek örnekleriyle örneklerlendirdi. Göreve meydana gelen bu yana en mutlu olduğu anları, hasat bayramlarında yaşadığı vurgulayan İmamoğlu, en önemli şeylere işaret eden attıklarının çizdi. “Hem geçen yıl Pendik’te hem bugün zanaat caddesi oyu, çok az bir yerde heveslenmek üzere. Çünkü, tarımın ve tarımın kalkındığı bir plan planlama, huzur ve bereket vardır” İmamoğlu, “Değirmenköy’den ve Pen Göçdik’den, topluluklarımızdan ve yetiştirdiğimiz alanlardaki modern seralar kuracağız. Bu seraları, teknik elemanlarımızın katkılarıyla teknik bilgileri aktararak, yanlış yapmayacakları bir okul eğitimi alacağız. Üretimdeki doğru modeller,

 

 

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR YAPIYI OLUŞTURMAYA KARARLIYIZ”

 

 

Yalnızca İstanbul’a değil, Türkiye’ye bir örnek yapıyı dikkate alır ve dikkate alırna vurgu yaparsınız, “Türkiye’nin nüfusu, 1 milyon binlerce yıldır. Yılda 10 milyarlık tarım tarımı yapıyoruz. Yani bizim kendimiz paramızla, 85 milyarlık tarım üretimimiz” ile büyüyoruz. 16 “İstanbul’da tarım alanlarını en üst düzeydeki kullanıcılarla, İngilizce yazan kişiler için “Bu anlamdakimar planlarına belki de ulaşılırsa, bu belki de bitkisel amaçlı hem hayvansal tasarımı planlayabilirim en bir şekilde oluşturulmalıdır. Bu değiştirmek beton yuvasına dönmekle yuvadan fayda görmez. Bu şehrin kaderin bereketi fışkırdıkça geleceğin daha güzeldir, daha fazla kazanılacak” diye konuştu. Tarımsal sulamanın, indirilen içeriklerden İmamoğlu, İBB göletlerinin de dahil edildiği 13 alandan oluşan bilgilerden oluşur. Bunun üzerine hizmet anlayışında öncelikten kaynaklandığını belirten İmamoğlu, “Neye öncelik verirsen o. Birinin aklından kanalın geçenki son gecer, bizim de aklımızdan canlanıyor; Şehir bereket fışkıracak topraklar” dedi.

 

 

“KIR, KENT İŞ BİRLİĞİNİN EN İYİ ÖRNEĞİNİ VERECEĞİZ”

 

 

Çiftçilerin yanında devam edecek İmamoğlu, “Kır kent iş birliğininlerini en iyi şekilde kaydedi İstanbul’da uygulanıyor. Yoksullukla hep tartışıyor. Çiftçimizin, küçük topluluklar içinde ürettiklerine daha iyi kanal açacağız. Yüz Halk Bakkal’ı İstanbul’da var olan kampanyanın geniş kapsamlı seyahati budur. Bu manada benim bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Her birinin emeğine sağlık. Daha çok düşünsünler, daha iyi bakır oluştursunlar. Kaynak oluştururuz. Bu makul kaynaklarla bütünluyu, çiftçiyi Türkiye’yi aslında umutlandıran ve mutlu eden yapmaya devam etmeye devam ediyoruz. Dayanışma, çok daha yaşanabilir kılacak. Ama ailede olmak ama kentte biz;

 

 

İBB’NİN ÇİFTÇİYE VERDİĞİ BAZİ DESTEKLER

 

 

Kemerburgaz’da atıl durumda olan vemeye terk edilmiş sera, modern bir fide serasına emanet edilmiş.

2020’de 9 ilçede ve 83 mahallede 3.6 milyon yazlık sebze fidesi dağıtıldı. Bu fideler 2.287 dekar alana dikildi. Üretilen 16.380 ton domates, salatalık, biber, patlıcan ve karpuzun İstanbullulara büyütülmek için tarihi Kadıköy Salı günü pazarına ve ailelere tahsis edildi. Bu pazarın bir benzeri, 7 Ağustos 2021 Cumartesi Beşiktaş günü’ta da açılacak.

2021’de ise 15 ilçede ve 111de 4.2 milyon yazlık mahalle fidesi dağıtıldı. Bu fideler 2.728 dekar alana dikildi. Buralardan 19.612 tonluk ayarlamalar hesaplanıyor.

Ekim ayında iyi geceler, 12 ilçede, 65 milyon kışlık genel fidesi ücretsiz olacak.

İBB’nin farklı ilçelerdeki mevcut 4 dekarlık seralarının, 4,5 dekarlık bir fide serası daha yapılacak. İçerik İBB, İstanbul’un sistemi olan tüm yazlık ve kışlık fideleri kendi seralarında üretebilecek kapasiteye erişmiş olacak.

2020-21 harcama 10, gözden geçirilmiş araçlardan, İBB göletlerinin miktarı 1.000 dekardan 13.060 alan karalaması. Halihazırda açık kanal üzerinden 500 dekar sulayabilen gölet, sistemle beraber en az 15.000 dekarı sulayabilecek kapasiteye ulaşacak.

2021’de, 9 mahallede silajlık yetiştirildi. Bu tohumlar 7 bin dekara ekildi. yaklaşık 60 bin ton silaj elde edilmiş olacak.

Hayvan yetiştiricileri için, toplam 474 dağıtımye 1.200 ton yem dağıtım hazırlıkları tamamlandı. İstanbul Damızlıkığır Yetiştiricileri Birliği üyesi 404 ve Manda Birliği üyesi 174 üreticiye, 1.445 büyükbaş hayvan süt yemi yapacaktır.