İmamoğlu: İktidarla ilişkilerimizin normalleşmesi için pek çok adım attım, maalesef değişen bir şey olmadı

İmamoğlu: İktidarla ilişkilerimizin normalleşmesi için pek çok adım attım, maalesef değişen bir şey olmadı
22 Mart 2021 14:16

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İktidarla ilişkilerimizin normalleşmesi için pek çok adım attım, maalesef değişen bir şey olmadı. Muhataplarımızın İstanbul’u kaybetmekle ilgili bir travması var” açıklamasını yaptı.

 

 

HaberTürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca’ya konuşan İmamoğlu, Danıştay’ın büyükşehir belediye başkanlıklarına bağlı şirketlere atama yetkisinin belediye meclislerine geçmesi konusuna ilişkin olarak, “Yerel seçimlerden sonra bakanlık genelgesiyle duyurulan bu yetki devrine karşı biz yürütmeyi durdurma kararı istedik. Şu anda çıkan karar yürütmeyi durdurma kararının iptaline dair karar. Adli yargı diyor ki bu hak belediye başkanınındır. Bu doğrultuda emsal yargı kararları var. Bizim davamız idari yargıda, davamız esastan devam ediyor. Şu an için iştiraklerde bir sorunumuz yok. Her iştirakin kendi tüzel kişilik oluşumu var. Ticaret Bakanlığı’nın genelgesi her iştirak için bağlayıcı değil. 28’i de aynı konumda değil. Danıştay’da alınan kararın içeriğine baktığınızda orada muhalefet şerhlerine baktığınızda aslında ne kadar hukuksuz bir karar alındığını net olarak okuyabiliyorsunuz.” değerlendirmesini yaptı.

 

“Biz çok kez farklı şekillerde insani adım attık”
İmamoğlu şunları kaydetti:

“Benim anladığım İstanbul’u kaybetmekle ilgili bir travması var muhataplarımızın. Biz çok kez farklı şekillerde insani adım attık. İlk görev aldığımda defalarca davet etmeme rağmen belediye başkanından önce gelmeme refleksi gösterdiler. 39 ilçenin 25’inden bahsediyorum. Bir süre sonra baktılar olmuyor geldiler. Sonra yine aynı reflekse geri döndüler.