İmamoğlu: İBB’ye yönelik hukuk ve edep dışı uygulamaların haddi hesabı yok

İmamoğlu: İBB’ye yönelik hukuk ve edep dışı uygulamaların haddi hesabı yok
24 Haziran 2022 11:55

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi “Hizmette 3. Yıl” Sunumu’nda konuştu. İmamoğlu’nun konuşmasından başlıklar şöyle:

 

 

“İstanbul’un çok büyük ve ağır sorunlarını çözmenin uğraşı içinde bulunan belediye yönetimine destek olmak hiç kuşkusuz merkezi yönetimin görevidir. İstanbul’un geleceğini karartacak politikalardan bir an önce vazgeçilmelidir.

 
Merkezi hükümet İBB’ye adeta politik terör uygulamıştır diye başlayan cümle.. O cümleler bugüne nasıl da cuk oturuyor. Nasıl da bugünü anlatıyor, sanki bugünü anlatıyor, sanki ben demişim gibi. O cümlelerin sahibi ben değilim. O cümleleri 1995’in Mayıs ayında kuran kişi bugünün cumhurbaşkanı sayın Erdoğan. Bugün ben ne desem inanın az gelir.

İBB’ye yönelik hukuk ve edep dışı uygulamaların haddi, hesabı yok. Yaptıklarını saymaya başlasam burada başka bir şey konuşmaya vaktimiz kalmaz. Ülkemiz adına hüzünleniriz. Onun yerine ben bütün bu hukuk dışı, baskıcı uygulamaları yapanlara bir soru sormak istiyorum. Bütün bu zorbalıklarınız ve ayak oyunlarınız işe yarıyor mu? Ne yaparsanız yapın, bizim daha iyi hizmet sunmamızı, yeni yatırımlar yapmamızı, kangren haline getirdiğiniz sorunlara çözüm üretmemizi engelleyebiliyor musunuz? Asla, asla.

Biz, kamu yatırımlarını bir avuç insanın zenginleşme aracı olarak görmüyoruz. 3 yıldır tüm harcamalarımızı şeffaf, katılımcı ve yalnızca kamu yararı gözeterek yapıyoruz. Hizmet kalitemizi ve çeşitliliğimizi sürekli geliştiriyor ve bu kriz koşullarında bile yatırımlarımızı istikrarlı bir şekilde artırıyoruz.