İmamoğlu Erdoğan’a yanıt verdi: Allah’ım bizleri iftiralardan ve iftiracılardan koru

İmamoğlu Erdoğan’a yanıt verdi: Allah’ım bizleri iftiralardan ve iftiracılardan koru
30 Nisan 2022 18:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan açıklamalar yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sert yanıt verdi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ziyaretinin dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İBB’de sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapan ve 6 yıl önce PKK’lı teröristlerle silahlı fotoğraf çektirdiği iddiasıyla dün tutuklanan Şafak D. hakkında sorulan soruyu “Her şeyden önce tabi bu fotoğraf bir delildir, bir ispattır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de eminim yargı önünde bunun hesabını verecektir” diyerek yanıtladı.

 

 

MAŞALLAH YANİ, BAKSANIZA…

 

 

Erdoğan’ın bu sözlerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından şu cevabı verdi:

“Cumhurbaşkanı’nın İBB’ye yönelik suçlamalarını dinledim. Belli ki yapamadıkları metroları yapmak, altyapı yatırımlarını tamamlamak yetmemiş. Cumhurbaşkanı, hükümetinin sorumluluğundaki “terörist yakalama” işini de bize havale etmiş. İBB’ye güveni için kendisine teşekkürler.

Sayın Cumhurbaşkanı; Terör örgütü üyesi, şüphelisi vb suçluları yakalama görevi devletin kolluk güçlerinindir, İBB’nin değil. İBB işe alımlarda tüm yasal uygulamaları gerçekleştiriyor.

Önce “terörist” yakalamak için neden 8 gün beklenip, şov yaparak yakalama yapıldığının izahını isteyin. Ardından da tıpkı MOBESE servisi gibi bu görüntülerin de Emniyet’ten yandaş gazetecilere nasıl servis edildiğini sorgulayın.

Maşallah yani baksanıza İstanbul emniyeti, haber ajanslarına rakip olmuş. Yargının asıl işi günü geldiğinde bu konular olacaktır. Allah’ım mübarek Ramazan ayında bizleri iftiralardan ve iftiracılardan koru.”