İmamoğlu: 21 Mayıs mitingi Adalet Yürüyüşü’nün devamı olacak!

İmamoğlu: 21 Mayıs mitingi Adalet Yürüyüşü’nün devamı olacak!
13 Mayıs 2022 09:50

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “21 Mayıs’ta İstanbul’da düşünülen bu mitingin, Genel Başkanımızın Ankara’dan İstanbul’a yaptığı yürüyüşün devamı olduğunu da belirtmek isterim” diye konuştu.

 

 

Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki cezaları onaması hakkında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Mahkemenin değil, siyasi iradenin kararı. Bu irade de bir avuç insan. Bu hukuksuz kararlardan da tek korunan grup. Herkes bu hukuksuzluğun tehdidi altında” ifadelerini kullandı.

 

İmamoğlu şunları söyledi:

 

*Siyasi bir karar olduğunu görüyoruz. Hatta milletimizin vicdanı da bunu görüyor.

 

 

“HERKES BU HUKUKSUZLUĞUN TEHDİDİ ALTINDA”

 

 

*Mahkemenin değil, siyasi iradenin kararı. Bu irade de bir avuç insan. Bu hukuksuz kararlardan da tek korunan grup. Herkes bu hukuksuzluğun tehdidi altında.

*Hedeflerinde CHP’nin olduğunun da farkındayız. Demokrasinin neferleri olduğumuzun da farkındalar.

*Biz milletimizin geleceği için çalışıyoruz. Sayın Kaftancıoğlu bu mücadelenin en simge neferlerinden birisidir.

*İstanbul’a dair bu ilgileri devam edecek, bunu da biliyoruz. En üst seviyede kararlılıkla mücadele edeceğimizi duyuralım. Dünden daha kararlıyız. Genel Başkanımız burada MYK topaltımızı yapıyoruz.

*21 Mayıs’ta İstanbul’da düşünülen bu mitingin, Genel Başkanımızın Ankara’dan İstanbul’a yaptığı yürüyüşün devamı olduğunu da belirtmek isterim. CHP mitingi ötesinde bir buluşmadır.

 

SİYASİ YASAK AÇIKLAMASI

 

 

*Umarım, hepimizin beklentisi hukuka uygun, mahkemelerin karar verdiği bir süreç. Adalet bir nefestir. 85 milyon insana gereklidir.