İmam Hatip’lere yine kıyak

İmam Hatip’lere yine kıyak
24 Eylül 2013 10:40

Kesenin ağzını açan Milli Eğitim Bakanlığı, sadece temizlik için 340 bin TL ayırdı.

 

 

Okullar, her yıl olduğu gibi bu yıl da temizlik ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yasak olmasına karşın velilerden para toplama yoluna bile başvururken, imam hatip liseleri (İHL) bu sorunu yaşamadı. Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) imam hatip liseleri için kesenin ağzını açtı.

 

Bakanlık, aralarında İstanbul ve Ankara’nın da olduğu 15 ilde 53 imam hatip lisesinde mevcut temizlik personelini yeterli görmeyerek ek personel alınmasını istedi. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıya göre 53 müstahdemin 4 aylık maaşları ve sigorta primleri dahil 341 bin 320 TL ödenek ayrıldı.

 

Diğer okullar unutuldu

 

Türkiye’de ilkokulundan liseye tüm okullarda müdürler, MEB’in ödenek göndermemesi nedeniyle temizlik ve güvenlik elemanı alamıyor. Okul müdürleri çoğu zaman, yasak olmasına karşın aile birlikleriyle veya okul kayıtlarında velilerden çeşitli yollarla para toplayarak bu ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Veliler şikâyet ettiğinde bakanlık, okul müdürlerini soruşturuyor ve cezalandırıyor. Ama bakanlıktan bazı il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazı, İHL’lelerin aynı sorunu yaşamadığını ortaya koydu.

 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden 15 il valiliğine 4 Eylül tarihinde gönderilen yazıda, İHL’lerin, “Genel müdürlüğümüz bağlı okulların bazılarında hiç temizlik personelinin bulunmaması veya yetersiz olması sebebiyle temizlik hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmediği gözlenmektedir” ifadeleri kullanıldı.

 

İHL’lere ek temizlikçi

 

İHL’lerin temiz olmadığını belirleyen bakanlık, bu yüzden 15 ilde 53 imam hatip lisesi ve Anadolu imam hatip lisesinde “hizmet alım yöntemi ile mevcut personele ek personel çalıştırılması”nı planladı. Plana göre aralarında Ankara, İstanbul, Antalya gibi illerin de bulunduğu 53 İHL’ye 53 temizlik elemanı alınacak. Hizmet alım yöntemi ile yani ihale ile yapılacak işe alım, bütçe yılının sonlanmasına 4 ay süre kaldığı için 4 aylık süreyi kapsayacak. Her bir temizlik elemanına sigorta primi dahil aylık 1610 lira 97 kuruş harcanacak. 53 müstahdeme 4 ay boyunca ödeme yapılacağından MEB, 53 İHL için toplamda 341 bin 320 TL ödenek kullanacak.

 

 

Cumhuriyet