İlkyardım tatbikatı gerçeğini aratmadı

İlkyardım tatbikatı gerçeğini aratmadı
14 Eylül 2013 11:30

Mersin’in Silifke İlçesi’nde yapılan ilk yardım tatbikatı gerçeğini aratmadı.

 

İlçe merkezinde Kızılay Silifke Şube Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kız Meslek Lisesi işbirliğiyle gerçekleştirilen tatbikatta, kaza görüntüsü verilmiş iki motosikletteki kazazedelere, sağlık ekibi gelinceye kadar yapılacak ilk yardım uygulamalı olarak gösterildi.

 

Tatbikat sırasında motosikletler ve yerde yatan gençleri gören vatandaşlar, olayı ilk gördüklerinde gerçek bir kaza olduğunu düşündüler. Olayın tatbikat olduğunu öğrenmelerinin ardından ise rahat bir nefes aldılar. Senaryo gereği kaza yapanlara nasıl ilk yardımın yapılacağı gösterilip, daha sonra ilk yardımın önemi anlatıldı.

 

cbb507ecc02ec3c169cf60363eb18b46

 

Kızılay Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren, birçok trafik kazasında, insanların ya hayatını kaybettiğini ya da yaralandığını söyledi. Kazanın ilk olduğu anda, kazazedelerin yaşama tutunması açısından yapılacak ilk yardımın öneminin büyük olduğunu belirten Beceren, ilk yardımın önemini göstermek amacıyla, bu tatbikatı gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

Trafik kazaları veya acil durum sonrası ilk yardım müdahalesi ve bilinçli ilk yardımcıların olay yerinde bulunmasının, hayat kurtarma zinciri açısından önemli olduğunu vurgulayan Beceren, “Tüm sürücülerin, sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimi almaları ve her 3 yılda bir güncelleme eğitimi almalarına ilişkin kanun çalışmaları olması gerekiyor. Ayrıca, herkesin bu eğitimi alması sağlanmalıdır. İlk yardım çantalarının ve koruyucu malzemelerin tüm araçlarda bulundurulması zorunlu olmalı. İlk yardım yapan kişileri koruyan yönetmelik veya ilgili mevzuatın geliştirilmesi gerekiyor” dedi.