İlker Püren: Sezon bittiğinde hedefine ulaşmış bir takım olmanın mutluluğunu yaşamak istiyoruz

İlker Püren: Sezon bittiğinde hedefine ulaşmış bir takım olmanın mutluluğunu yaşamak istiyoruz
19 Mart 2021 11:16

Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü İlker Püren, “Sezon bittiğinde hedefine ulaşmış bir takım olmanın mutluluğunu yaşayan ekip olma arzusundayız” dedi.

 

 
TFF 1. Lig ekiplerinden Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü İlker Püren, hafta sonu oynayacakları Akhisarspor mücadelesi öncesinde kulübün YouTube kanalına açıklamalarda bulundu. Ligde son ana kadar hedefini kovalayan ve sezon bittiğinde ise hedefine ulaşmış bir takım olmanın mutluluğunu yaşayan bir ekip olma arzusunda olduklarını belirten teknik direktör Püren, “Ligin geneline baktığımız zaman tabii ki geçtiğimiz yıllara oranla biraz daha zor bir ligin içerisindeyiz. Gerçekten şampiyonluğa oynayan 7-8 tane takımın olduğunu görüyoruz. Bu ligin genel karakteristik özelliği o gün müsabaka ortamında hangi takım iyi konsantre olursa onun puan aldığı, onun kazandığı bir lig içerisindeyiz. Geldiğimiz günden bugüne söylediğimiz bir şey vardı. Biz sıralamamız ile beraber oyun gücümüzü oyun kalitemizi pozitif futbol anlayışımızı sahaya sergilemek istiyorduk. Bunu da genel anlamda yaptık diyebiliriz. Bundan sonraki kalan maçları oyuncularımızla şöyle değerlendiriyoruz. Zorluk derecesi yüksek ya da düşük müsabakalar değil. Bizim müsabakalara iyi ya da kötü konsantrasyonumuz burada bizim ligdeki sıralamamızı belirleyecek. O yüzden bundan sonraki yapacağınız çalışmalarda konsantrasyonu, motivasyonu ve şu son dönemeçte sağlam adımlarla yoluna ilerleyen, kendi futbolunu sahada sergilemek için ve psikolojik etkenleri de arkasına alan bunları da ön planda tutan bir takım olma hüviyetinde yolumuza devam edeceğiz. O yüzden haftaya oynayacağımız müsabakada rakibimizin stratejik durumuyla çok fazla ilgilenmeden bizim kendi oyun felsefemizi kendi oyun anlayışımızı sahaya en doğru şekilde yansıtıp izleyenleri hem futbol keyfi vermek hem de alacağımız puanlarla hedefin içinde kalan ve son ana kadar hedefini kovalayan ve inşallah sezon bittiğinde de hedefine ulaşmış bir takım olmanın mutluluğunu yaşayan bir ekip olma arzusundayız.” ifadelerini kullandı.

 

 

“17 gol yemiş 31 gol atmış takımız”

 

 
Gol yollarında bir problem yaşanıp yaşanmadığı sorusuna Püren, “Bu ligde özellikle son dönemece girildiğini de rakiplerin defansif oyun anlayışları ön plana çıkıyor. Bu defansif ön plana çıkan oyun anlayışı içerisinde de ilk yarıdaki gibi çok fazla gol pozisyonu üretmek gol pozisyonuna girmek değil de bulduğun pozisyonları değerlendirmek burada çok daha önemli. Biz inşallah bundan sonraki süreçte bulduğumuz pozisyonları neticelendirip yine az gol yeme alışkanlığımızı da sürdürürsek ben maçları kazanabileceğimizi düşünüyorum. O noktada aslında çok sıkıntıda olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü baktığınız zaman 17 gol yemiş 31 gol atmış takımız. Hani bir takım çok az gol yer ama az da gol atar. Ama bunun neticesinde orantılı bir gol dağılımı var. Biz bu dağılım üzerine gittiğimiz zaman avantajlı olan tarafın biz olduğumuzu düşünüyorum.” diye cevap verdi.

“Hiçbir müsabakadan mücadele etmeden, yorulmadan ayrılmadık”
Ligi değerlendiren Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü İlker Püren, “Bakıldığı zaman 7-8 tane takım play-off mücadelesi içerisinde kaldı. 7-8 tane takım düşmeme potasında mücadele ediyor. Diğer ara takımlarda artık bu ligi bitirip önümüzdeki senin planlaması içerisindeler. Biz bu mücadele içerisindeki en güçlü ekiplerden bir tanesiyiz. Çünkü şunu üstüne basarak söylemek istiyorum. Bir teknik ekip için en şanslı olduğu nokta çalıştığı oyuncu grubu ve kulüp yapısıdır. Biz hem kulüp yapımızla hem de beraber çalıştığımız oyuncu gurubuyla bu mücadeleyi kovalayabilecek en güçlü ekipleriz. Çünkü söylenene riayet eden, oyunsal olarak ortaya bir profil koyan, sonuna kadar bu mücadelenin içerisinde yer aldığını her müsabakada gösteren… Evet mağlup olmuş olabiliriz. Puan kaybetmiş olabiliriz. Maç kazanmış olabiliriz. Ama hiçbir müsabakadan mücadele etmeden, yorulmadan ayrılmadık. Benim en büyük güvencem bundan önceki yapmış olduğumuz mücadelelerde oyuncularımın ortaya koyduğu güçlü oyun profili bundan sonraki yapacaklarımızın garantisidir diyorum. O yüzden gönül rahatlığıyla önümüzdeki 8 tane müsabakaya en iyi şekilde çıkıp bu müsabakalardan puanlar alarak en kötü play-off hattında yer alıp inşallah Süper Lig’e çıkan takım olma adına umutluyuz diyorum.” açıklamasında bulundu.

 

İlker Püren (2)