İlker Başbuğ: Engin Alan’ın aramızda olmaması TBMM’nin ayıbı

İlker Başbuğ: Engin Alan’ın aramızda olmaması TBMM’nin ayıbı
8 Mart 2014 14:13

Beşiktaş’ta, tutuklu asker yakınlarının düzenlediği eyleme katılan İlker Başbuğ “Balyoz Davası’ndaki arkadaşlarımız özgürlüğe yakındır.” dedi.

 

 

Dün cezaevinden tahliye edilen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, özgürlüğünün ilk gününde Beşiktaş’ta tutuklu asker yakınlarına destek olmak için ‘Sessiz Çığlık’ eylemine katıldı. Binlerce kişi Başbuğ’a destek veriyor. Beşiktaş’ta trafik de durma noktasına geldi. İlker Başbuğ açıklamalarda bulundu.

 

İşte Başbuğ’un açıklamalarından satır başları:

 

Kar, kış demeden her zaman eşlerinin yanında olan Vardiya Bizde platformunun kadınlarını candan kutluyorum.

 

Benim dün esaret dönemimden kurtulmam bir başlangıçtı. Bunun devamı mutlaka gelecek bundan emin olun.

 

TSK’ya en büyük darbe Balyoz Davası vasıtasıyla vuruldu. 323 silaha arkadaşım bu dava kapsamında ceza aldı.

 

Ama ümit ediyorum ki onların da özgürlüğü de yakındır.

 

“ENGİN ALAN’IN ARAMIZDA OLMAMASI TBMM’NİN AYIBI”

 

Bu arada özellikle bütün milletvekilleri tutuklu durumda olan, ceza durumda olan bütün milletvekilleri serbest olurken bugün cezaevlerinde bir vekil kaldı. O da Engin Alan… Onun bugün aramızda olmaması her şeyden evvel bana göre TBMM’nin ayıbıdır.

 

“KULELİ’DEN BERİ TANIRIM”

 

Engin Alan’ı ben Kuleli Askeri Lisesi’nde 15 yaşındayken ben lise-1’deyken Engin ortaokuldaydı, 13 yaşındaydı. Beraber çok yerde görev yaptık. Bugün tek vekilin Balyoz kapsamında cezaevinde olması hepimizin ayıbıdır. Hepimizden evvel de TBMM’nin ayıbıdır.

 

“BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZIN ÖZGÜRLÜĞÜ YAKIN”

 

Bugün bu yağmur altında buraya gelip destek veren herkese candan teşekkür ediyorum. Balyoz Davası’ndaki bütün arkadaşlarımızın özgürlüğü yakındır. Burada hep beraber onları kucaklayacağız.