İlk geri adım geldi

İlk geri adım geldi
27 Haziran 2013 17:28

Erdoğan’dan ilk geri adım biber gazı genelgesi ile geldi.

Safile USUL H&H YORUM

Bakın arada önce şunun haberini yazayım….

Alman Başbakanı Merkel bugün bir açıklama yaptı, Alman gazetesi FAZ’dan aktarıyorum…

“Almanya, AB’nin Türkiye ile müzakerelerin devam etmesini insan haklarının korunması şartına bağladı. Federal Başbakan Merkel bugün Federal Meclis görüşmelerinden hemen önce yaptığı resmi bir açıklamada, ‘Miting ve gösteri yapma hakkı, fikir ve ifade özgürlüğü bizim için temel Avrupa değerleridir ve tartışma konusu yapılamaz.’ dedi. Merkel yaptığı açıklamada devamla şunları söyledi, ‘Türkiye’de gösteri yapan insanlara karşı yapılanlardan sonra biz sanki hiçbirşey olmamış gibi davranamayız. Türkiye bizim için önemli bir ortak ama miting ve gösteri yapma hakkı, fikir ve ifade özgürlüğü bizim için tartışılmaz koşullardır.”

FAZ’dan aktardım…

Şimdi, Allah aşkına bırakalım Almanya’nın Türkiye’nin tam üyeliğini istemediğini filan da…

Mevcut sadede bakalım…

İçişleri Bakanı Güler bugün bir biber gazı genelgesi yayınladı.

Güler’e bunu yaptıran ve/veya buna izin veren tabii ki, Erdoğan.

Taze biber gazı genelgesinde görülüyor ki, Hükümet biber gazı konusunda geri adım attı ve artık halka biberi verirken çok daha dikkatli olacak.

Şöyle ki…

Bugün yayınlanan genelgeye göre, gazlar hastane vb. kapalı alanlarda kullanılmayacak,gazdan önce darbe etkili savunma tüfeği (her ne demekse) kullanılacak, gaz kullanılacağı önceden bildirilecek, kalablıkta gaz yerine önce ses ve ışık fişeği tercih edilecek vs.

Bu genelge aynı zamanda şu ana kadar yapılan katliamın bir itirafı.

Yalnız dikkatli olmak lazım çünkü bu alışmış bir Hükümet.

Ve, alışmışa çare bulmak zordur.

Ki, Hükümet 27.05.2007 tarihinde de biber gazı kullanmama kararı almıştı.

27.05.2007 tarihli bir gazete haberini aktarıyorum, bakın o zaman da ne denmiş:

“Her fırsatta biber gazı kullanmaya başlayan İstanbul polisi tepki toplayınca, Emniyet Müdürü Cerrah, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü haricindeki polislerin biber gazı taşımasını ve kullanmasını yasakladı. Son zamanlarda en ufak bir olayda bile biber gazı kullanan İstanbul polisi eleştiri oklarının hedefi olmaya başlamıştı. NATO zirvesi protestocuları ve 1 Mayıs göstericileri başta olmak üzere meydanlara çıkan neredeyse hemen her topluluk biber gazından nasibini alıyordu. 1 Mayıs’ın yankısı devam ederken; Şişli’de iki hafta önce kutlama yapan çocuklara biber gazı sıkılması tepkileri daha da artırdı. Turkcell Süper Lig’in 33. haftasında oynanan Galatasaray- Sivas-spor maçı sonrasında Şişli’de sevinç gösterisi yapan bir grup çocuğa olay yerinden geçen Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis biber gazı ile müdahale edince İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah konuyu ele aldı.”

Fakat tabii ki, yapamadılar bibersiz.

İçlerindeki ateş çok alevli yanıyor, illa sıkıp, rahatlamaları lazım.

Ki…

Aslında Erdoğan’ı bıraksanız biber gazını öyle bir dayar ki herkese, ülkede muhalif canlı organizma veya sağlam muhalif organizma kalmaz ama işin ucunda dünyadan gelen ve Erdoğan’da racon bırakmayan bir baskı var.

Fasıl açılmasını istiyor ve ültümatom aldı epeyce. Uyacak çaktırmadan.

Miting meydanlarında esip gürleyecek ama fasılsız da kalmayacak.

Bu arada bugün TSK 35. madde ile haberler yer aldı.

Dilimin ucunda yazmak ama bugünlük yer kalmadı başka bir konuya.


Yazarın Son Yazıları:
Köfteden de gitti birkaç puan
İstanbul’a alındı gözüyle bakabiliriz
Gökhan Zan ve ses kaydı