İktidardaki erime, anketlerden sonra meydanlara da yansıyor!

İktidardaki erime, anketlerden sonra meydanlara da yansıyor!
26 Temmuz 2022 08:16

Başta ekonomik sorunlar olmak üzere adalette, sağlıkta ve eğitimde yaşanan sıkıntılar iktidarın oylarının erimesine neden olurken, atılan adımlar ise henüz iktidarın isteği sonucu vermiş değil.

 

 

Geçen yılki 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü etkinliklerine on binlerce vatandaş katılırken, bu yıl ise katılım çok zayıf oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha sonraki İstanbul Eyüpsultan ve Kayseri’deki toplu açılış programlarına da bir avuç vatandaşın katılması, AKP’deki erimeyi gözler önüne serdi. Vatandaşların, iktidarın etkinliklerine ilgi göstermemesi, iktidardan umudunu kestiği şeklinde yorumlandı.

İktidardaki erime, anketlerden sonra meydanlara da yansıdı! Son dönemlerde yapılan anketlerde oylarının önemli bir kısmının kaybedildiği görülen iktidarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydan konuşmalarına da yansıdı. Daha önce miting meydanlarını hınca hınç dolduran Erdoğan’ın son yaptığı meydan konuşmalarına bir avuç vatandaşın gelmesi dikkat çekti.

 

 

SOĞUK DUŞA NEDEN OLDU

 
Milli Gazete’den Bünyamin Güler’in haberine göre yapılan kamuoyu araştırmaları 20 yıllık AKP İktidarının oy oranının yüzde 30’un altına düştüğünü gösteriyor. Başta ekonomik sorunlar olmak üzere adalette, sağlıkta ve eğitimde yaşanan sıkıntılar iktidarın oylarının erimesine neden olurken, atılan adımlar ise henüz iktidarın isteği sonucu vermiş değil. Anketlerdeki düşük oy oranının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü etkinlikleri ile İstanbul ve Kayseri’de yapılan programlarda meydanların boş kalması soğuk duş etkisine neden oldu.

 

 

DÜŞÜK ANKETLERDEN SONRA MEYDANLAR DA BOŞ KALDI!

 
Önceki 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü etkinliklerine on binlerce vatandaş katılım sağlarken, bu yılki programlara ise bir avuç vatandaş katıldı. Etkinliklere katılımın cılız kalması başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere iktidarda soğuk duş etkisi oluştururken, sonraki etkinliklerde de durumun farklı olmaması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Eyüpsultan’da yaptığı toplu açılış törenine de vatandaş ilgi göstermezken, bir gün sonra AKP’nin kalesi olarak görülen Kayseri’de de meydanlar boş kaldı. Düşük anketlerden sonra meydanların da boş kalması vatandaşın iktidardan umudunu kestiğini ortaya koydu.