İktidar, belediye meclislerindeki başkanlık kuralını değiştirmek istiyor!

İktidar, belediye meclislerindeki başkanlık kuralını değiştirmek istiyor!
27 Mayıs 2020 13:55

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, yapılacak yeni düzenlemeyle belediye meclislerinde meclis başkanının TBMM’deki gibi seçilerek göreve geleceğini yazdı. Mevcut durumda belediye meclislerine yurttaşların oyuyla göreve gelen belediye başkanları başkanlık ediyor

 

 

AKP-MHP ittifakının, seçim ve yerel yönetimlere ilişkin mevzuatlarda yapacağı değişiklikle, belediye meclislerindeki yapıyı da değiştireceği iddia edildi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşesinde söz konusu değişikliği gündeme getirdi.

‘Belediye meclislerinde başkanlık sisteminin tüm kurallarının uygulanmasına karar verildiğini’ aktaran Sarıkaya, belediye meclislerinin başkanlarının, mecliste yapılan seçimle göreve gelmesinin planlandığını yazdı. Sarıkaya, ‘bu düzenlemenin 2021 yılının ilkbaharında tamamlanmasının olası’ olduğunu belirtti.

Sarıkaya’nın “Siyasette “çifte beş” dönemi” başlıklı yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

 

“BELEDİYE MECLİSİNE YENİ DÜZEN

 

Örneğin İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve Antalya’da belediye başkanını Millet İttifakı desteğindeki CHP adayları kazandı, ancak belediye meclislerinde Cumhur İttifakı ağırlıklı oya ulaştı.

Belediye başkanlarının hemen hepsi azınlıkta kaldı…

Bu durum dikkate alınarak, belediye meclislerinde de başkanlık sisteminin tüm kurallarının uygulanmasına karar verilmiş.

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın