‘İki parti uzlaşma fotoğrafı vermeli, umut olmalı’

‘İki parti uzlaşma fotoğrafı vermeli, umut olmalı’
3 Aralık 2022 07:51

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu “kulak çekme” tartışmasına son noktayı koydu; “millet bizden bu tartışmalardan çıkıp onların gerçek sorunlarına kulak kesilmemizi beklemektedir. Millet ittifakının iki paydaşı ve altılı masanın çekirdeği olarak İYİ Parti ve CHP’nin el birliği ile rasyonel ve halkın arzusunu esas alan bir uzlaşma fotoğrafını göstermesi aslında 6’lı masanın geleceği ve başarısı bakımından da hayatidir” diye konuştu.

 

 

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Tayyip Bey’in en çok görmek istediği aday, konuşmalara bakınca. İnatla Sayın Kılıçdaroğlu’nu karşısında görmek istiyor. Ben kaybetme korkusunu dillendiriyorum, endişeli davranıyorum” dedi. Yanıtı da CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker” diyerek verdi.

 
“Kulak çekme gibi ifadeler çok yanlıştır”
İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, söz konusu gerilimi Sözcü yazarı Aytunç Erkin’e değerlendirdi.

Zorlu, “Son günlerde Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerinden başlayan ancak farklı bir yöne evrilen tartışmaların, ülkemizin gerçek sorunları karşısında bir an önce geride bırakılması gerektiğini düşünüyoruz. Biz partimizin görüş zenginliğine ve çeşitliliğine dikkat çekerek, sözlerinin Sayın Ağıralioğlu’nun kendi görüşü olduğunu ifade ettik. Kendisi de bunun böyle olduğunu zaten vurguladı. Bununla birlikte ‘Kulak çekme’ gibi ifadeler çok yanlıştır; siyaset hedefimizin içerisinde esas alabileceğimiz bir yaklaşım değildir” açıklamasını yaptı.

 

 

“CHP ve İyi Parti uzlaşma fotoğrafı vermeli”
Zorlu, “Bir defa millet bizden bu tartışmalardan çıkıp onların gerçek sorunlarına kulak kesilmemizi beklemektedir. Millet ittifakının iki paydaşı ve altılı masanın çekirdeği olarak İYİ Parti ve CHP’nin el birliği ile rasyonel ve halkın arzusunu esas alan bir uzlaşma fotoğrafını göstermesi aslında 6’lı masanın geleceği ve başarısı bakımından da hayatidir” çağrısında bulundu.

 

 

“Milleti birleştirecek aday”
Kürşad Zorlu, “kazanacak aday” tartışmasını ve bu tartışmanın yarattığı negatif havayı da şöyle değerlendirdi:

“Biz aday olacak kişinin liyakatinin yanı sıra milletimizin makul çoğunluğunu birleştirecek, heyecan dalgasına imkan tanıyacak bir duruş içerisinde olmasını arzu ediyoruz. Çünkü vatandaşımız uzun süredir ağır ekonomik koşullar içerisinde altılı masadan umut ve kararlılık beklemektedir.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.