İki bakan yine karşı karşıya!

İki bakan yine karşı karşıya!
28 Aralık 2021 10:01

Kamuoyunda aralarında gerginlik olduğu bilinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yeniden karşı karşıya geldi.

 

 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanların terör örgütleriyle bağlantısı olduğuna ilişkin açıklamalarının yankısı sürüyor. “İçişleri Bakanlığı açıklaması yakın gelecekte yaşanabileceklere dair önemli veriler içeriyor.” diyen Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün sözlerini hatırlattı.

 

 

LEKELENMEME HAKKI

 

 

“Belediyenin “86 bin İBB çalışanımız zan altında bırakılmıştır” sözü Adalet Bakanı’nı da yakından ilgilendiriyor.” diyen Pehlivan, Abdulhamit Gül’ün TBMM’de “lekelenmeme hakkı” ile ilgili yaptığı konuşmaya leke düştüğünü söyledi. Böylelilke kamuoyunda aralarında gerginlik olduğu bilinen Soylu ve Gül arasında yeni bir cephe açılmış oldu.

 

 

KENDİLERİNİN BİLE HABERİ OLMADI

 

 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM’de yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

“2017 yılında Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda yaptığımız lekelenmeme hakkına ilişkin değişiklik, insan onurunu el üstünde tutmamızın en etkili araçlarından biridir. Düzenlemenin yürürlüğe girdiği 25 Ağustos 2017 tarihinden bugüne kadar 482 bin ihbar hiç işleme konulmadı. Ve bundan bu vatandaşlarımızın kendilerinin bile haberi olmadı. Yani 482 bin vatandaşımızın evine, işyerine, devlet memuru ise dairesine, işçiyse fabrikasına kolluk gitmedi, bu insanlar gereksiz yere savcının huzuruna çıkmadı. Biz bu düzenlemeyi getirmeseydik, binlerce vatandaşımız haksız ve mesnetsiz isnada maruz kalacak, yargı da şahsi husumetlere ya da kişisel çekişmelere alet edilecekti.”

Pehlivan “Yaşanan son gelişmeler Bakan Gül’ün bu dediklerini de lekeledi.” diyerek durumu özetledi.

 

 

Barış Pehlivan’ın bugünkü yazısını okumak için tıklayın