İftihar kaynağımız 23 Nisan

İftihar kaynağımız 23 Nisan
22 Nisan 2016 17:26

EY TÜRK GENÇLİĞİ! 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.

 

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Hadis-i şerifler:

 

”Evlat kokusu, Cennet kokusudur. (Hz. Muhammed s.a.v.)

 

”Çocuklarımıza hoş muamelede bulunun ve onları güzel terbiye edin” (Hz. Muhammed s.a.v.)

 

DEĞERLİ OKUYUCULAR!

 

Yüce Türk Milletinin barış ve mutluluğunu temin etmek Tarihi Türk geleneklerinin vazgeçilmezlerindendir. Türk geleneklerinin bir anlamı da vicdan ve barış adında bayraklaştırarak çocuklarımızın geleceğini teminat altına almada kucak açan bir milletin evlatlarıyız. Müslüman Türk Milletinde Vatan ve çocuk sevgisi, Cenab-ı Allah’ın bizlere birer emaneti olan çocuklarımız arasında Milli değerlerini daima hafızasında muhafaza ederek yabancılaşma çemberi genişlemeden gerekli tedbirleri almalıyız.

 

Unutmamalıyız ki, yeni yetişen nesiller, Türk Milletinin geleceğinin en güçlü ana aktif maddesidir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız daima ruhlarında Allah korkusu ve Vatan sevgisini taşımalarını aşılamalıyız. Allah korkusu ve Vatan sevgisi olan çocuklarımız, ailesine, Vatanına, milletine ve insanlığa faydalı bireyler olarak eğitim almaları, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cümle Türk Milletinin arzusudur.

 

DEĞERLİ OKUYUCULAR!

 

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ”Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözü, yabana atılmamalıdır. Çocuklarımızın vicdan muhasebesi ahlakı ile şefkat göstererek yetişmesine önem vermeliyiz. Bir ülkede çocuklar eziliyorsa, orada Milli kültür iflas etmiş demektir.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı; Yüce Türk Milletine Milli birlik ve beraberliiğimizin Türk çocuğunun Bayram sevinci yaşaması sayesinde muhafaza edilebileceğini anlatır. Büyük Türk Ulusunun varlığının tapusunu belgeleyen, en kuvvetli bağ çocuklarımızdır. Huzur, heyecan, mutluluk, şenliklerimiz çocuklarımızın sevinciyle bağlıdır.

 

23 Nisan günü çocuklarımızı bütün makam koltuklarına oturturuz. Neden? Oturttuğumuz makamların sorumluluğunu görüp yaşayarak, Vatana hizmet etmek için, eğitimlerine özen göstermelerine vesile olacaktır.

 

ANNE-BABA VE ÖĞRETMENLERE ÇAĞRI:

 

Geleceğin güvencesi ve ümidi çocuklardır. Ne kadar bilgili, görgülü, Milli sermaye (Yerli malı) tarafından üretilen ürünlere ilgi gösterip satın alınmasına özen göstermeyi, İmanlı, ahlaklı ve Vatan sevgisini hafızalarına yerleştirmeyi, ahlaklı olarak yetiştirilirse, Vatanımız donanır, böylece Türk Milletinin geleceği de bahtlarla onanır. Onun içindir ki, burada, Anne-Baba ve Öğretmenlere büyük sorumluluklar düşüyor!

 

”TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR, TÜRK MİLLETİ ÇALIŞKANDIR. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” (Mustafa Kemal Atatürk)

 

Ay-Yıldızlı Şanlı Türk Bayrağının göklerde dalgalanması uğruna Cennet Vatanımızı bizlere kanları ve canları pahasına miras bırakan, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cümle Vatan şehitlerini rahmetle, Gazileri minnetle anar. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Ruhları şad, mekanları Cennet olsun.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun