İETT Otobüsüne molotof attılar

İETT Otobüsüne molotof attılar
6 Ağustos 2013 22:18

Beyoğlu Okmeydanı’nda yüzü maskeli yaklaşık 50 kişi, önünü kestikleri İETT otobüsünden yolcuları indirdikten sonra molotof attı.

Otobüs alev alev yanarken, yanlarından hızla geçen bir otomobile de molotof atan grup, saldırıların ardından ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

Olay, saat 19.30 sıralarında Şark Kahvesi Fevzi Çakmak Caddesi Nişangah Durağı’nda sıralarında meydana geldi. Davutpaşa Yıldız Teknik Üniversitesi-Ayazağa seferini yapan 41AT hatlı otobüsün şoförü Feyzullah Kaya, Nişangah Durağı’na geldiği sırada, otobüsün önü, ellerinde molotof kokteyli bulunan yüzü maskeli yaklaşık 50 kişi tarafından kesildi. Gruptan kaçmaya çalışan Kaya, başarılı olamayınca, otobüsün kapılarını açarak yolcuları tahliye etti.

Yolcu ve şoförün otobüsten inmesinin ardından gruptan bazıları, otobüse molotof kokteyli atmaya başladı. Saldırının ardından İETT otobüsü alev alev yanmaya başladı. Bu sırada saldırıyı gören bir otomobil sürücüsü hızla olay yerinden kaçmaya çalışırken saldırganlar bu kez otomobile molotof kokteyli attı. Otomobil bir anda alev alırken, sürücü hızla yoluna devam etti. Saldırıların ardından grup üyeleri ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

Alev topuna dönen otobüse ilk müdahale, olay yerine yakın bulunan polis panzeri yardımıyla yapıldı. Yanan otobüsün yanına kadar giden panzerden sıkılan su alevlerin şiddetini azalttı. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri kısa süreli çalışmanın ardından alevleri kontrol altına aldı. Köpük sıkılmasının ardından yangın tamamen söndürüldü.

Otobüs şoförü Feyzullah Kaya, Ayazağa yönüne ilerlediğini belirterek “50-60 kişi önümüzü kestiler. Yüzleri maskeli, ellerinde molotoflar… 3-5 kişi olsalar kaçacaktım. Ama kaçma imkanım yoktu. Araba doluydu. Kapıları açtım, yolculara bağırdım ‘İnin aşağıya’diye. Kendimizi yere attık, baktık ki araba yanıyor. Başka bir arabaya daha molotof attılar. O da yanarak kaçtı” dedi.