İbrahim Kalın: Ermenistan ile normalleşmeye olumlu bakıyoruz

İbrahim Kalın: Ermenistan ile normalleşmeye olumlu bakıyoruz
29 Eylül 2021 09:06

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Ermenistan ile normalleşmeye olumlu bakıyoruz” dedi.

 

 

Haber Global kanalındaki ‘Az Önce Konuştum’ programına konuşan Kalın, şunları söyledi:

 

Quote Message: Karabağ’ın özgürleştirilmesi tamamen bir kazanımdır Azerbaycan topraklarının bütünlüğünü korumak açısından. Bu süreç zarfında Azerbaycan hep sorumlu hareket etti. Saldırgan tutum içerisinde olmadı, uluslararası hukuka göre hareket etti. Haklı olarak elde edilmiş bir zafer var. Burada Türkiye’nin katkısı, işbirliği hep diyoruz ya ‘iki devlet, tek millet’ bunun örneklerinden bir tanesi oldu.”
Karabağ’ın özgürleştirilmesi tamamen bir kazanımdır Azerbaycan topraklarının bütünlüğünü korumak açısından. Bu süreç zarfında Azerbaycan hep sorumlu hareket etti. Saldırgan tutum içerisinde olmadı, uluslararası hukuka göre hareket etti. Haklı olarak elde edilmiş bir zafer var. Burada Türkiye’nin katkısı, işbirliği hep diyoruz ya ‘iki devlet, tek millet’ bunun örneklerinden bir tanesi oldu.”

 

Quote Message: Bir prensipte Ermenistan’la normalleşmeye olumlu bakıyoruz. 1992’de bizim Ermenistan ile diplomatik ilişkilerimizi sonlandırmamızın ve sınırı kaptmamızın temel sebebi Karabağ’ın işgal edilmesiydi. Şimdi bu sorun çözüldüğüne göre Ermenistan ile normalleşmemizin önünde engel yok aslında. Fakat Karabağ meselesinde halen çözülmesi gereken bazı konular var.”

 
Bir prensipte Ermenistan’la normalleşmeye olumlu bakıyoruz. 1992’de bizim Ermenistan ile diplomatik ilişkilerimizi sonlandırmamızın ve sınırı kaptmamızın temel sebebi Karabağ’ın işgal edilmesiydi. Şimdi bu sorun çözüldüğüne göre Ermenistan ile normalleşmemizin önünde engel yok aslında. Fakat Karabağ meselesinde halen çözülmesi gereken bazı konular var.”