IBC Tank Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?

IBC Tank Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?
30 Temmuz 2021 10:42

Firmalar için kimyasal ürün depolama ve taşıma faaliyetleri büyük önem taşır. Söz konusu taşıma ve depolama süreçlerinde firmaların ihtiyaç duyduğu belli başlı materyaller vardır. IBC tank sistemleri de sıklıkla ihtiyaç duyulan materyaller arasındadır. Kimyasal ürün depolama ve taşıma işlemlerinde kullanılan yardımcı ürünleri dayanıklı bir forma sahip olması oldukça önemlidir.

 

 

Profesyonel çözümler sunan IBC tankları sayesinde kimyasal ürünler güvenilir bir şekilde depolanabilir. İbc tank olarak da bilinen bu malzeme, akıcı ve sert maddelerin istiflenmesinde kullanılan, aynı zamanda taşıma esnasında da yüksek güvenlik sunan ürünler olarak tanımlanabilir.

IBC Tank Çeşitleri

Genel olarak IBC tankları farklı kullanım alanlarına özel olarak çeşitli materyallerden yapılır. Buna bağlı olarak IBC tank sistemlerinin adı ve özellikleri değişiklik gösterir. Plastik paletli IBC tank da bunlardan biridir. Plastik paletli IBC tank genel olarak 1000 litre sıvı ve 58 kg katı maddeyi alabilecek kapasiteye sahiptir. Bu tank sistemi ile kolay yükleme, depolama ve taşıma işlemleri gerçekleştirilebilir. Plastik IBC tanklar özel yapısı sayesinde içerisindeki kimyasal madde ile reaksiyona girmemektedir.

Metal paletli IBC tank ise çelik kafesli bir yapıya sahiptir. Yüksek koruma sunan metal paletli IBC tank ile 1000 litre sıvı ve 58 kg katı maddeyi depolamak mümkündür. Farklı kullanım amaçlarına özel yapıya sahip olan IBC tanklardan biri de tahta paletli olanlardır. Genel olarak tahta paletli IBC tank sistemi ile katı ve sıvı maddeleri kolayca taşınabilir. Güvenli bir şekilde depolama ve taşıma işlemi yapmak için gereken her şey IBC tank türlerinde standart olarak yer alır.

IBC tank, metal varil sayesinde kimyasal ürünler herhangi bir tepkimeye girmeden kusursuz bir şekilde saklanabilir. Uzun süren depolama ve taşıma ihtiyaçlarına ibc tank seçenekleri ile çözüm bulabilirsiniz. Genel olarak IBC tank çeşitleri kimyasal ürünlerin depolandığı birden fazla sektörde karşınıza çıkabilir. Dayanıklı formu sayesinde IBC tankları birçok zorlu ürünün taşınmasında kullanılabilir.

IBC tank çözümleri ve daha fazlası için Saydaş Plastik ile iletişime geçebilirsiniz.  

https://saydasplastik.com.tr/