İBB’den yürütmeyi durdurma kararına tepki!

İBB’den yürütmeyi durdurma kararına tepki!
14 Aralık 2021 12:45

Türkiye Şoförler Otomobilciler Federasyonu’nun başvurusu ile UKOME’nin 750 adet “M” plakalı minibüsün taksiye dönüştürülmesine ilişkin karara idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, açıklamada bulundu.

 

 

İstanbul’da Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) 29 Temmuz’da, 750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüştürülme kararı kabul edilmişti.

Türkiye Şoförler Otomobilciler Federasyonu’nun başvurusu üzerine mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kararı İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu basın toplantısıyla açıkladı.

Kararla ilgili açıklamalarda bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, şu ifadeleri kullandı:

*750 M plakalı minibüs söz konusu, bunların taksiye dönüşümü için UKOME’de bir karar alınmıştı.

* Bu kararın iptali için 3 ayrı mahkemede 44 ayrı dava açıldı. Davayı açan da İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı sayın Eyüp Aksu. 6 Aralık’ta bir karar çıktı.

* Bir ara karardı bu geçici bir karar. Geçici olarak yürütmeyi durduruyor. Bizden ve davacı taraftan bazı belgeler istiyor. Bu belgeler mahkemeye ulaştıktan sonra yargılama tekrar devam edecek.

* Yani esasen verilmiş bir karar değil, bir ara karar. Aslında esnafın lehine çıkan bir karar var.

* Bu dönemde mahkeme sonuçlanmadığı için, mahkemenin nasıl sonuçlanacağı bilinmediği için esnafın mağdur olmaması için bir yürütmeyi durdurma kararı aldı. Ne İBB’nin ne de odanın lehine, tamamen esnafın lehine bir karar.