‘Hüseyin Gazi Cemevi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göre değiştirildi’ iddiası

‘Hüseyin Gazi Cemevi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göre değiştirildi’ iddiası
9 Ağustos 2022 09:12

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyaret ederek muharrem ayı iftarına katıldı. Erdoğan’ın cemevi ziyareti öncesi, AKP’li belediye cemevinin düzenini değiştirdiği iddia edildi.

 

 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; cemevinde bulunan Mustafa Kemal Atatürk, Hacı Bektaş-ı Veli ve Hz. Ali’nin olduğu duvardaki fotoğrafların yerlerinin değiştirildiği söylendi.

 
Erdoğan’ın ziyareti öncesi AKP’li Mamak Belediyesi tarafından cemevinde tadilat yapıldığı ve ibadet alanının dizaynının değiştirildiği de görüldü.

Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanlığı günlerinde Karacaahmet’de Cemevi açma izni isteyen Alevi vatandaşlara hitaben, “Cemevi Cümbüş evi, ne izni!” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

“Dede postuna oturdu iddiası”

 
Hüseyin Gazi Cemevi’nde muharremin onuncu günü yaptığı ziyarette katılımcılar ile birlikte oruç açan Erdoğan’ın, cemevi dedesinin oturduğu “postta” yer alması dikkat çekti. Cemevleri’nde dedenin oturduğu bölümde asılı bulunması alışılan Hz. Ali ve Hacı Bektaş-ı Veli posterlerinin yerinde olmaması ise gözlerden kaçmadı.

T24’e konuşan Hüseyin Gazi Cemevi’nden bir yetkili cemevinde yapılan tadilatın Erdoğan’ın ziyareti ile bir ilgisinin olmadığını tamamen “rastlantı” olduğunu söyledi. Yetkili, “zaten rutubet oluyordu, tadilat yapılacaktı, ziyarete denk gelmesi tesadüf” dedi.

Tadilattan önce cemevi dedesinin oturduğu postun arkasında asılı olan Hz. Ali ve Hacı Bektaş-ı Veli posterlerinin tadilattan sonra olması gereken yere değil, cemevi içinde yer alan başka bir duvara taşındığı görüldü.