'Hüseyin Aygün bardağı taşırmıştır'

'Hüseyin Aygün bardağı taşırmıştır'
16 Ocak 2013 00:01

CHP Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün’ün davranışlarının bardağı taşırdığını ne sürerek, ‘Aygün, istifa etmelidir. İstifa etmezse, partiden ihracı için bir grup milletvekili arkadaşımla birlikte başvuruda bulunacağım’ dedi.

 

 

 

 

 

 

 

CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün’ün, Paris’te öldürülen 3 teröristin ailesine taziye ziyaretinde bulunması ve orada çekilen fotoğrafları twitter hesabından paylaşmasına CHP Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu tepki gösterdi. Aygün’e önce twitter’dan yanıt veren Kulkuloğlu, DHA’ya yaptığı açıklamada, ‘Hüseyin Aygün’ün PKK’lı teröristlere taziye ziyareti ile ilgili twitter’da paylaştığı fotoğraflara tepkimi ben de twitter de 2 mesaj paylaşarak gösterdim. Ben teröristin hiç birşekilde masum gösterilmesini doğru bulmuyorum, teröristle empati yapmayı doğru bulmuyorum. Kan alan, can alan, eli kirli, binlerce ailenin yuvasını yıkmış, evladını, kocasını, babasını elinden alan insanları masum göstermesinin siyasetçinin görevi olmadığını düşünüyorum. Bu konuda çekinmeden tepkisi dile getirmeyi, vatan görevi boyun borcu olarak gördüm’ diye konuştu.

 

 

BARDAĞI TAŞIRMIŞTIR

CHP Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: ‘Son dönemde İmralı süreci diye dillerine taktıkları ve adını değiştirmeye çalıştıkları süreç, aslında bebek katili, terörist başı dediğimiz Abdullah Öcalan’la yapılan yani; eli, yüzü, dile kanlı kişiyle yapılan görüşmelerin İmralı kelimesi arkasına sığınarak düşünce mühendisliğiyle daha masum gösterilmeye Washington, Londra, Bonn gibi karar merkezi olarak algılatmaya çalışıyorlar.
Bana göre, teröristle müzakere edilemez hükümet bu konuda yanlış yapmaktadır en azından ben böyle düşünüyorum. Terörün çözüm adresi devlet ve devletin kararlılığıdır. Türkiye’de yaşanan hak ihlalleri, özgürlükler konusunda Türk, Kürt, Laz, Çerkez herkesin sorununun çözüleceği yer TBMM ve siyaset kurumudur. Türkiye de hak ve özgürlükler, demokrasi kuralları içinde ele alınmalı ve siyasetçilerin görevi demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla kurmak ve yaşatmak olmalıdır’