Huş Kontrplak Hakkında Genel Bilgiler

Huş Kontrplak Hakkında Genel Bilgiler
12 Ocak 2022 17:27

Kontrplak, farklı mobilya türlerinin yapımda en çok tercih edilen malzemelerden biridir. Huş kontrplaklar, diğer kontrplak türlerinden doğal olarak daha güçlü ve dayanıklıdır ve genellikle daha düzgün bir yüzeye sahiptir.

 

Huş kontrplaklar, huş ağacı kaplamasından sıkıştırılmış ve birbirine yapıştırılmıştır. Her bir huş ağacının kaplama tabakası hemen hemen aynı kalınlıktadır. Bu özelliği onu daha tutarlı, boşluksuz ve sağlam yapar. Çatılar, zeminler ve duvarların yapımında yaygın olarak kullanılır.

 

Huş Kontrplak Avantajları Nelerdir?

 

  • Huş kontrplak, çeşitli uygulamaların kullanımı için uygun olmasını sağlayan yüksek fiziksel ve mekanik özelliklere sahiptir. Aynı zamanda güzel ve zarif dokusu birçok uygulamada tercih edilmesini sağlar.
  • Dış huş kontrplaklar, suya karşı oldukça dayanıklıdır. Bu özelliği zeminleri ve tavanları düzleştirme işlemlerinde kullanılmasını sağlar.
  • Modern teknoloji ve ekipmanlar kullanılarak, en yüksek kalitede ahşap üretimi yapılır.
  • Değişen hava koşullarına karşı dayanıklı olması ile bilinir.

 

Huş Kontrplak Üretim Süreci Nasıldır?

 

Ağaçlar ekim alanından çıkarılarak başlanır. Çıkarılan ağaçlar, skidder olarak bilinen araçlara yüklendikten sonra kütük boyutuna göre kesilir ve kütük güvertesi adı verilen uzun yığınlar şeklinde kamyonlara yüklenir.

 

Kesilip kamyonlara yükleme işlemi tamamlandıktan sonra ahşap, kontrplak yapımına giden heyecan verici yolculuğa başlamaya hazırdır. Yapılan işlemlerden sonra kabuklarından ayırmak için kabuk soyma makinesinden geçirilmek üzere sırasıyla konveyör bandına yerleştirilirler. Ahşaplar daha sonra ısıya maruz bırakılarak yumuşatılır. Yumuşatma işlemi tamamlandıktan sonra, optik tarayıcılar ahşaptaki sorunları anlaması için analiz eder. İşlemi biten kontrplakların parçaları birbirine yapıştırılır ve testerelerden geçirilmeden önce sıcak bir preste yüklenir ve istenilen uzunluklara göre kesme işlemi yapılır. Bu işlemler tamamlandıktan sonra kontrplaklar hazır hale getirilmiş olur.

 

İhtiyacınıza uygun huş kontrplak seçenekleri için https://babayapi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.