‘Hükümet doğalgaz zammını otomatiğe bağladı’

‘Hükümet doğalgaz zammını otomatiğe bağladı’
2 Nisan 2021 11:30

Konutlarda doğalgazın metreküp fiyatı yüzde 1 artışla 1.2896 liradan 1.3025 liraya çıktı. Sanayi ve elektrik üretim için kullanılan doğalgaz da aynı oranda zam gördü.

 

Fotoğraf: Reuters

 

Yılın ilk gününe yüzde 1 doğalgaz zammıyla girilirken, hükümet Şubat ve Mart ayından sonra Nisan’da da doğalgaz’a yüzde bir zam yaptı.

 

 

ARSLAN: ZAMLARI GERİ ÇEKİN

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, salgın süreciyle ekonomik sıkıntıları artan vatandaşlar ve üreticiler için hükümete seslendi zamları geri çekin dedi.

Arslan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Ülkemiz korona virüs salgını ve beraberindeki istikrarsız ekonomi politikaları nedeniyle sıkıntılı günlerden geçiyor. Kısa çalışma, ücretsiz izin, işsizlik, alım gücünde daralma vatandaşımızı bir kuruşun hesabını yapar hale getirdi. Öte yandan üretim maliyetlerindeki hızlı artış, dövizdeki dalgalanma, tedarikte yaşanan sıkıntılar sanayicileri zora soktu”

 

DOĞALGAZ DA ARDI ARDINA 4. ZAM

 

“Tablo bu kadar vahimken siz her ay doğalgaza yüzde 1 zam yapıyorsunuz. Anlaşılan o ki hükümet zamları otomatik pilota bağlamış. Vatandaşımız Aralık ayında 1000 metreküp doğalgaza 1.251 lira öderken son yapılan zamla bu fiyat 1.302 liraya çıktı. Böyle devam etmesi halinde yıl sonunda sadece periyodik artışlar nedeniyle doğalgazı yüzde 13 daha pahalı kullanacağız.

içerisinden geçtiğimiz ekonomik krizin yükünü yine vatandaşlarımıza ve üreticilerimizin sırtına yüklemek istemektedir. Hepimizin artık nefes almaya ihtiyacı var. Hükümet doğal gaz zamlarını geri çekmelidir, vatandaşın aklıyla dalga geçen, böylesi bir dönemde vicdanla, akıl ve izanla açıklanmayacak bu uygulamaya son vermelidir. Yapılan yüzde 4’lük zam hükümet ve çevresi için bir şey ifade etmeyebilir ama bu meblağ vatandaşımız için ödenemeyen bir fatura demektir.