"Hukuk cinayeti işlendi"

"Hukuk cinayeti işlendi"
14 Şubat 2012 23:50

MİT Kanunu’nda değişiklik öngören teklif TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi ancak dokuz saatlik maratonda yaşanan tartışmalar ve itirazlar dinecek gibi görünmüyor.

MİT Kanunu’nda değişiklik öngören teklif TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi ancak dokuz saatlik maratonda yaşanan  tartışmalar ve itirazlar dinecek gibi görünmüyor.

 

HUKUK CİNAYETİ İŞLENDİ

 

Komisyonda söz alan, CHP grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, bir hukuk cinayeti işlendiğini, teklifin gerekçesinin bile olmadığını belirterek, telaş ve panik içinde hazırlandığından yasa tekniğine de aykırı olduğunu söyledi.

 

Teklifin kişilere özel olduğunu, Başbakan ile kurduğu ve kuracağı yapıları korumak için hazırlandığını belirten Tarhan, “Bu teklif Oslo’nun sorgulanmasını engellemek içindir. Gladyo’ya ne görev verilmiştir? Bunun amacı görevi muhalefeti ezmek ve siyaseti dizayn etmektir. Kişilere açıkça suç işleme imkanı tanımaktadır. Bu şekilde Başbakanınız sonsuza kadar şaibeli kalacaktır. Dink cinayetinin de Uludere’nin de failleri sonsuza değin saklanabilecektir. Bu teklif devleti hukukun dışına çıkarır. Biz artık çete devletinde yaşamaktan bıktık” dedi.

 

TÜYLER ÜRPERTİCİ

 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, “Bu basit bir şekilde parmak çoğunluğuyla karar vereceğiniz bir konu değil. Ne yapıyoruz, nereye gidiyoruz? Bu teklifle nelerin üstü örtülmek isteniyor? Bunun anayasal düzene etkileri ne olacaktır? Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü üzerine pazarlıklar yapılmıştır. Bu teklifle, atfedilen nitelemelerin doğru olduğu kanaati oluşmaktadır. Sayın Bozdağ diyor ki; su yok, vazife var. Bu tüyler ürperticidir. O görevlendirme emrini gerekirse kapalı oturum yapalım, açıklasınlar. Suçları örtmek için kanun çıkarıyorsak bu devleti nasıl yöneteceğiz? Bizler hukukun üstünlüğüne yemin ettik. Hukukun üstünlüğü gitti üstünlerin hukukuna kılıf arıyoruz. Bundan sonra Türkiye’de her taşın altında her faili meçhulde devletin ilgili kurumlarının yer aldığı kanaati oluşur” dedi.

 

Tartışmalar sırasında maddelere geçilmesi için önerge veren AKP ile itiraz eden muhalefet arasında büyük tartışma yaşandı. Anayasa’ya aykırı bir durumdur oylayamazsınız itirazlarına rağmen başkan önergeyi oyladı ve kabul edildi.