HPV Nedir – Tedavisi

HPV Nedir – Tedavisi
23 Şubat 2022 17:41

HPV nedir, HPV tedavisi nasıldır gibi pek çok soru son zamanlarda en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu yazımızda sizler için HPV virüsü ile ilgili en çok merak edilen konulara yanıt verdik. Yazımızı okuyarak HPV nedir, HPV tedavisi nasıldır gibi pek çok sorunun yanıtlarını öğrenebilirsiniz.

 

Son zamanlarda hem kadınlar hem de erkekler tarafından HPV ile ilgili pek çok sorunun yanıtı oldukça merak edilmektedir. HPV, Human Papilloma Virüsü olarak bilinmektedir. Hem kadınlarda hem de erkeklerde enfeksiyona sebep olarak virüs olarak bilinmektedir. Genel olarak genital bölgede tutunmaktadır. HPV virüsü, daha çok kadınlarda görülse de erkeklerde de rastlanmaktadır. Fakat HPV virüsü, kadınlarda en fazla görülen kanser türlerinden biri olan rahim ağzı kanserine sebep olabilmektedir. Bu sebeple HPV virüsünün tedavisi oldukça önemlidir.

 

HPV Virüsü Tedavisi Nasıldır?

Genel olarak HPV virüsünün herhangi bir tedavisi yoktur. Fakat HPV virüsünün sebep olduğu siğillerin yayılmasını ve büyümesini engellemek mümkündür. Bunun yanı sıra HPV virüsünden korunmanın birden fazla yolu da bulunmaktadır. Öncelikle HPV virüsü, cinsel yolla bulaşan bir hastalık olduğu için cinsel birliktelik sırasında korunmak oldukça önemlidir. Hem kadınların hem de erkeklerin cinsel yolla bulaşan HPV virüsünden korunmasının en önemli ve etkili yolu prezervatif kullanmaktır.

 

Cinsel yolla bulaşan bir virüs olan HPV, genital bölgede bazı siğillere de sebep olmaktadır. Siğiller, hem kadınların hem de erkeklerin genital bölgelerinde görülmektedir. Virüsün yayılmasını engelleyebilmek için siğillerin alınması ya da yok edilmesi gerekir. HPV virüsünün sebep olduğu siğillerin yok edilmesi için birden farklı yöntem kullanılabilmektedir. Kadınlarda HPV virüsünün sebep olduğu siğillerin yok edilmesi için genel olarak lazer yöntemi, dondurulma yöntemi veya yakılma işlemi kullanılmaktadır. Erkeklerde ise HPV virüsü tedavisi olarak siğillerin yakılması işlemi uygulanmaktadır.

 

HPV virüsü tedavisi için şu an herhangi bir işlem uygulanmamaktadır. Fakat virüsün yayılmasını engelleyecek birçok işlem gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra HPV virüsünden korunmak için HPV aşısı olmanız da tavsiye edilmektedir.

 

HPV Virüsü Bitkisel Destek

Cinsel yollan bulaşan HPV virüsünün yayılmasını engelleyebilmek için veya virüse karşı bağışıklık kazanabilmek için bitkisel destekler almanız da tavsiye edilir. Özellikle bu süreç içerisinde doğal ve sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir. Aynı zamanda doğal ve bitkisel içeriklere sahip ek takviye ürünlerde kullanabilirsiniz.

 

Bitkisel HPV tedavi ürünleri içeriğinde yer alan bitkisel ve doğal özlerden dolayı bu süreç içerisinde güvenle kullanılabilir. Virüsün yayılmasını engelleyebilmek için sağlıksız beslenme tarzından uzak durmanız gerekir. Sigara ve alkol gibi sağlıksız ürünlerden de kaçınmanız tavsiye edilir. HPV ile ilgili detaylı bilgiye bu sayfadan ulaşabilirsiniz: https://gokhanboyraz.com/hpv-nedir/