Hiring Challenge Nedir?

Hiring Challenge Nedir?
28 Şubat 2023 15:44

Hiring challenge katılımcıların belirli bir süre içinde şirketlerin sunduğu Android, iOS ve algoritma problemlerini çözdüğü bir yarışmadır. Bu yarışmaların belirli standartları vardır. Bu standartlar içinde algoritma tasarımı, özgünlük, kod kalitesi ve özellikle hız vardır. Hiring challenge yarışmalarına katılmak isteyen kullanıcıların bu kriterleri ve içeriği dikkate almaları gerekmektedir. Bahsedilen yarışmalarda birçok aktivite vardır. Katılımcılar gerekli şartları sağlamaları durumunda bu etkinliklere başvuru yapabilmektedir. Hiring challenge etkinlikleri çeşitli şirketler tarafından düzenlenmektedir. Katılımcılar kendi uzmanlık alanlarını bulabilir ve o alanda başvuru yapabilmektedir. Katılımcıların konuya ilgi duyması ve yarışma şartlarını sağlaması önemlidir. Katılımcılar katılım sağlamadan önce bilinçli olmalıdır.

 

Hiring Challenge Katılım Şartları

Her yarışmada katılımcıların uyması gereken bazı şartlar ve sahip olması gereken nitelikler vardır. Bu durum developer hiring challenge yarışmalar için de geçerli bir durumdur. Öncelikle kullanıcıların bu program için kendilerini bilgilendirmeleri gerekmektedir. Yarışma Android, iOS, algoritmalar hakkında bilgi istemektedir. Tek başına bilgi sahibi olmak yeterli değildir. Katılımcıların bu alanlardaki sorunları anlayıp, çözebilmesi gerekir. Aksi halde başvuru değerlendirmesi pek mümkün değildir. Başvuru tamamlandıktan sonra bile yarışmanın akıcı bir şekilde yapılabilmesi için konuyla ilgili üst düzey yetkinliğe sahip olunması önemlidir. Uygunluk kriterlerini karşılayan herkes kolayca başvuru yapabilmektedir. Gerekli şartlar kayıt formunda bulunmaktadır. Katılım sağlamak isteyen kişiler başvurunu formunu dikkatli bir şekilde okumalıdır. 

 

Hiring Challenge Puanlama 

Hiring challenge nedir sorusunun yanı sıra puanlama nasıl yapılır sorusu da gündemde olan bir sorudur. Hiring challenge yarışmasının kendi puanlama sistemi vardır. Bu puan sistemi, yarışmanın içeriğine ve süresine, katılımcıların becerisine ve katılımcı sayısına bağlıdır. Yarışma  jürisi, bu puan sistemine göre yarışmacılara puan vermektedir. Puanlar yarışmacıların hızına, orijinal olmalarına, algoritma tasarımına ve kod kalitesine göre verilmektedir. İlk olarak, hız çok önemlidir. Hız konusunda yarışmayı diğer katılımcılardan büyük bir zaman farkı ile bitirenler öne çıkıyor. Katılımcı özgünlüğü de puan için çok önemlidir. Kod kalitesi ve algoritma tasarımı da içeriği doğrudan belirlediği için oldukça önemlidir. Katılımcılar bu durumların farkında olmalıdır.