‘Hindistan varyantı ile ilgili çok iyi haber’

‘Hindistan varyantı ile ilgili çok iyi haber’
2 Mayıs 2021 08:55

Bağışıklık Sistemi Uzmanı Prof. Dr. Deryan Unutmaz, BioNTech aşısıyla ilgili güzel haberi açıkladı. Unutmaz, BioNTech aşısının, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de de rastlanılan Hindistan varyantına karşı etkili olduğunu söyledi.

 

 

Korona virüs salgını başta ülkemizde olmak üzere tüm dünyada hızlı bir şekilde can almaya devam ediyor. Virüs nedeniyle bugün Türkiye’de 373 vatandaşımız hayatını kaybetti. Virüste tüm umutların bağlandığı aşı çalışmaları bilindiği üzere Sağlık Bakanı Koca’nın yaptığı açıklamanın ardından ertelenmişti. Türkiye’de BioNTech aşısının ilk doz ile ikinci doz arasında uygulanma süresi 6-8 haftaya çıkarılmıştı.

Tüm bu gelişmeler yaşanmaya devam ederken, Türkiye’de de görülen Hindistan varyantına karşı aşıların etkili olup olmayacağı tartışılıyordu. Konuyla ilgili güzel haberi Bağışıklık Sistemi Uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz verdi.

Unutmaz, BioNTech aşısının Hindistan varyantına karşı etkili olduğunu belirterek şunları söyledi:

Hindistan varyantı ile ilgili çok iyi haber: Biontech aşısı buna karşı da çok etkili! Bu çift mutasyondan birisi E484Q mutasyonu (Güney Afrika) bir miktar antikor etkisini azaltıyor (bizim de çok benzer sonuçlarımız var) ama o kadar çok antikor oluşuyor ki aşı hala çok etkili!

010520211958157629933