Hicri yılbaşının önemi

Hicri yılbaşının önemi
2 Ekim 2016 09:51

Değerli okuyucular! 2 Ekim Pazar Günü Hicri Yılbaşıdır.

 

 

 

 

Numan ALADAĞ / H&H YORUM

 

Halkın Habercisi ailesi olarak, Hicri yılınızı tebrik eder. Nice mutlu bereketli yıllara.

 

HİCRİ YILINIZ MÜBAREK OLSUN.

CÜMLE YÜCE TÜRK İSLAM ALEMİNE…

BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN, HUZURLU VE BEREKETLİ YILI OLSUN.

CENAB-I ALLAH’A SIĞINMAK VE VATAN SEVGİSİNİ RUHUMUZDA TAŞIMAK OLSUN.

AY-YILDIZLI BAYRAĞIMIZ, DAİMA DALGALANARAK ÇİÇEK AÇSIN.

YENİ YILDA BEREKETLİ VE ÇEŞİDİ BOL AŞURA KAZANLARI KAYNASIN.

RİYAKAR VATAN HAİNLERİNE FIRSAT VERMEMEK OLSUN.

 

Muharrem Ayına Girerken Okunacak Dua:

 

”Sübhanallahi mil’el mizani ve müntehel ilmi ve meblağarrıza ve zinetel arşi. La melcee vela mencee minallahi illa ileyhi.

 

Sübhanallahi adedeşşef’i vel vetri ve adede kelimatillahit-tammati, bi rahmetike estağisu, vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azimi. Hasbiyallahu ve ni’mel vekil, ni’mel mevla ve ni’mennasir. Ve sallallahu ala rasulihi seyyidina Muhammedin ve alihi ve sahbihi ecmaine. Bi rahmetike ya Erhamerrahimin.”

 

MANASI: (Mizan sahibini noksan sıfatlardan beri kılarım. Sonsuz ilim sahibini kemal sıfatlarla tavsuf ederim. Arşın zineti sağlayanı da tesbih ve takdis eylerim.

 

Sığınmak ve yakarmak ancak O’nadır. Tek çiftler sayısınca O’nu tesbih ederim. Noksan sıfatlardan beri, kemal sıfatlarla mevsuf kılarım. Cenab-ı Allah’ın tam kelimelerinin sayısınca tesbih ederim. Rahmetinle Senden yardım isterim. Kuvvet ve kudret ancak Aliy ve Azim olan Allah’a mahsustur. Allah, Resulü Efendimiz Hz. Muhammed üzerine Rahmet eylesin, al ashabının ve hepsinin üzerine Rahmet eylesin. Rahmetinle ey esirgeyenlerin en esirgeyicisi.)

 

Muharrem ayı Hicri yılbaşıdır. Bu ay Ramazan dan sonra en şerefli aylardan bir tanesidir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) bu ayı çok methetmiştir. Ashab-ı Kiram da bu aya son derece hürmet gösterilmiştir. özellikle yukarıdaki duayı Muharrem ayının başlangıcında okumak büyük sevaplara nail olunacak olarak kabul edilmiştir.

 

İslamiyetin başlangıcında Aşura orucu tutmak mecburiyeti vardı. Ramazan orucunun farz kılınması ile bu hüküm ortadan kaldırıldı. Ancak, sünnet olarak oruç tutmak meş’rudur. Hz. Muhammed (s.a.v.) , Ramazan orucundan sonra, en fazla Aşura orucuna önem verirdi.

 

Nafile olarak yapılan ibadetlerin sevabı, on mislidir. Nafile olmasına rağmen Aşura orucunun müstesna bir durumu vardır. Resul-i Ekrem şöyle buyuruyor: ”Aşura gününün orucu, Allah’a karşı hüsnü zanım odur ki- bilmeyerek bir önceki sene (de işlenen hata) ları örter.”

 

Cenab-ı Allah’a sığınarak, riyakarlıktan uzak kalıp sadakatla İslamiyete gönül verenlerin ve Vatan sevgisini ruhunda taşıyanların sayısı çoğaldıkça, Ay-Yıldızlı Bayrağımızın dalgalanarak çiçek açması demektir. Vatan haini İslam düşmanlarının, Büyük Türk Milletinin bölünmez bütünlüğünü bozmaya çalışanların sayısını azaltmanın tek çözüm yolu; Cenab-ı Allah’a sığınarak, çalışıp üretmektir.

 

Bu ilahi beyanlar karşısında akl-ı selimi ve kamil bir imanı olan kimselerin Cennete ulaştıracak helal olan işlere sarılması, Cehenneme götüren hareketlerden kaçması gerekir. Çünkü Cenab-ı Allah’ın rızası, emirlerinde; azabı da yasaklarında gizlidir.

 

NOT: ”Aşura günü, Auşra malzemesi alarak evine götüren, o sene içerisinde Cenab-ı Allah o kimseyi bereketten mahrum etmez. Bereket içerisinde o seneyi geçirir.”(Hafız Abdullah Aldır)

 

Cenab-ı Allah bu mübarek gün ve gecelerde, yaptığınız ibadet, dua, hayır hasenat ve diğer hayırlı işlerinizi kabul etsin. AMİN

 

Velhamdulillahi rabbilalemin.

 

Cümle Vatan Şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu M.K. ATATÜRK’ü, Rahmetle, Gazileri minnetle, Anar, hastalara acil şifalar dileriz.

 

KAYNAKÇA:

Kaynak kişi: Hafız Abdullah ALDIR
Büyük dualar Yazar: Ahmet Faik Arslantürkoğlu 1971

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun