Hibe (Teşvik) Desteği

Hibe (Teşvik) Desteği
18 Ekim 2021 18:55

Hibe desteği iş hayatına atılmak isteyen vatandaşlara devlet tarafından sağlanan yardımlardan birisidir. Herhangi bir geri ödemesi olmayan hibe desteğini alabilmek için bir takım şartların girişimciler tarafından sağlanması gerekir. Bu şartları karşılamakta yetersiz kalan adaylar teşvik desteğinden yararlanamaz. Hibe desteğinin bir geri ödemesi olmadığı için devlet tarafından girişimciye sağlanmış bir sermaye olarak değerlendirilebilir. Bu destekler dünyada birçok devlet tarafından sağlanmaktadır. Bu sayede, bir taraftan ekonomiyi desteklemek amacı taşınırken, diğer taraftansa yeni istidam alanları yaratmak amaçlanır ve güçlü bir ekonominin temelleri atılmış olur. Özellikle Asya ülkeleri olan Japonya ve Güney Kore buna en güzel örnekleridir. Bu uygulamanın en güzel yanlarından biride kadın istihdamına da yardımcı olmasıdır. Bu sayede kadınlar iş hayatında daha etkin bir şekilde rol üstenmektedirler.

 

 

Hibe (Teşvik) Desteğinden Kimler Yararlanabilir?

 

Teşvik hibe desteğinden yararlanabilmek için girişimcinin bir takım şartları KOSGEB nezlinde karşılaması gerekir. Bu şartlardan ilki yasal gereklilik olarak 18 yaşını doldurmuş olmaktır. Bu şartı karşılamayan kişilerin başvuru yapma şansı bulunmaz. Bunun yanında KOSGEB tarafından size sunulan şartlardan biri girişimcilik üzerine bir eğitime katılmanız ve başarılı bir şekilde mezun olmanızdır. Eğitimden mezun olmayan girişimci adaylarının hibe desteğinden yararlanması mümkün değildir. Daha sonraki süreçte girişimcinin kafasında yer alan projeyi detaylı bir şekilde plana dökmesi gerekir. Plana yansıtılan proje daha sonra ise kuruma sunulur ve kurum tarafından olumlu yanıt alan projeler hibe desteği almaya hak kazanır. KOSGEB’te küçük ve orta ölçekli olan işletmeleri desteklemek içinde çeşitli hibe seçenekleri bulunur.

 

Hibe Desteği Hangi Sektörlere Verilir?

 

Bir ülkenin ekonomisinin kalkınması için belli başlı sektörlerden ziyade bütünsel bir destek gerekir. Hibe destekleri de yine bu kapsamda olup neredeyse sektörlere destek sağlanmaktadır. Teşvik desteğinden en çok yararlanılan alanların başındaysa tarım ve hayvancılık gelir. Şehirden kırsal alanlara taşınan veya hali hazırda kırsal alanda hayatına devam eden kişiler aldıkları destekle gerekli alt yapıları hazırlar. Ardından yapılan üretim safhasına geçilir. Daha detaylı bilgi almak için https://www.tesvikhibe.com/ptt-kargo-takip-kargom-nerede/ web adresini ziyaret edebilirisiniz.