HES projesini AKP’li ismin kuzeninin şirketi yapacak!

HES projesini AKP’li ismin kuzeninin şirketi yapacak!
25 Mart 2023 12:16

Şırnak Musatepe ve Kavşaktepe barajlarının eteklerine kurulacak olan HES projesini AKP’li Birlik’in kuzeni ve AKP Şırnak İl Başkanı olan Halil Erkan’ın şaibeli şirketi yapacak.

 

 

Birgün’den İlayda Kaya’nın haberine göe, Şırnak’ın Uludere ilçesinde bulunan Musatepe ile duvarlarındaki çatlaklarla gündeme gelen Kavşaktepe barajlarının eteklerine yapılacak olan hidroelektrik santralı (HES) projesini, AKP Milletvekili Rizgin Birlik’in kuzeni olan ve geçmişte şaibeli işlere karışan AKP Şırnak İl Başkanı Halil İbrahim Erkan’ın Kaizen Enerji adlı şirketinin aldığı ortaya çıktı. Projenin, ÇED onayı alınmadan bu şirkete verilmesi de tepkiye neden oldu.

Şırnak Valiliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nden yapılan ilan duyurusunda, Musatepe ve Kavşaktepe barajlarının imar planının re’sen onaylandığı ifade edildi.

 

 

PROJE MALİYETİ 7 MİLYON

 

 

CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, “Bu barajlardan elektrik üretiyorlar. AKP’li yöneticiler hâlâ çıkarlarını gözetiyorlar. Burada proje yatırımları yapıyor. İstedikleri projeleri yaparken insan hayatını, liyakati önemsemiyorlar. Bunları kredi alarak yapıyorlar. Erkan, il başkanı olduktan sonra zenginleşen biri ve biz mal varlığını bile bilmiyoruz. İl başkanı olmadan önce icra dosyasıyla uğraşırken milyarlara hükmetmeye ne zaman başladı?” dedi. HES projelerinin hukuka uygun olup olmadığını soran Yeren “Şırnak halkı sefalet içindeyken nasıl bu kadar zengin oldu? Bu zenginliği nasıl elde etti? Projelerin tüm detaylarını ve bu paranın nereden geldiğini merak ediyoruz” diye konuştu. Yeren, proje maliyetinin 7 milyon TL olduğunu da belirtti. AKP Şırnak İl Başkanı Halil İbrahim Erkan’ın 2020 yılında kurduğu Kaizen Enerji Şirketi, faaliyete geçtikten kısa süre sonra HES yatırımları yapmaya başladı. Erkan’ın geçmişte karşılıksız çek dolandırıcılığı yaptığı da iddia edildi.

 

 

KÖYLERDE TEHDİT ALTINDAYIZ

 

 

Kavşaktepe Barajı’nın duvarlarında oluşan çatlaklar nedeniyle çevre köyler endişe duyuyor. Çevresinde Ortabağ, Işıkveren, Ortasu ve Ballı köyleri bulunan barajın duvarında su sızıntısının olduğu görülürken, buna karşı herhangi bir önlemin alınmaması da dikkat çekiyor. Köylüler, “Proje ile sağlığımız ve köylerimiz tehdit altında” diyor.