'Herkes inandı Erdoğan çözer'

'Herkes inandı Erdoğan çözer'
4 Temmuz 2012 10:06

Leyla Zana’nın ardından Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan da Kürt sorununun çözümü konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a güvendiğini açıkladı. Abdullah Öcalan’la İmralı’da görüşen son kişi olan Mehmet Öcalan, “Başbakan bu meseleyi çözer. Umudum bu yöndedir. Başbakan bu barışı sağlayacaktır. Yapmak istemesi halinde, barışı sağlar” dedi.

Kürt siyasetinin etkin isimlerinden Diyarbakır Bağımsız milletvekili Leyla Zana’nın çıkışına Öcalan ailesinden destek geldi.

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile son görüşen isim olan ailenin en küçük kardeşi Mehmet Öcalan “Leyla Zana kıymetlidir. Belki kendisini feda etmiştir. Ama bizim için çok kıymetlidir. Herkes Özgürce düşüncesini açıklanabilmeli. Herkes bu düşünceye saygılı olmalı” şeklinde konuştu. Sabah gazetesinin haberine göre, Leyla Zana’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi yorumlayan Mehmet Öcalan, insanların, askerlerin, gerillanın ölmesinden ıstırap duyduğunu belirterek, “Kim ölümleri bitirirse sonsuza kadar anılacaktır” dedi.

Abdullah Öcalan’la en son kendisinin görüştüğünü belirten kardeş Mehmet Öcalan, son görüşmeden sonra bir kez daha gittiğini ve hapishane müdüründen şu notu aldığını söyledi: “Durum hassas, görüşmeyelim’ yazıyordu. Müdüre sordum, ‘Gerçekten böyle mi siz mi görüştürmüyorsunuz’ diye. O da bana ‘kendisi istiyor’ dedi.