'Her milletvekili arkadaşımız bu süreci Öcalan'la  yüz yüze görüşmek isterdi'

'Her milletvekili arkadaşımız bu süreci Öcalan'la yüz yüze görüşmek isterdi'
22 Şubat 2013 10:00

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak partilerince Taksim Hill Otel’de düzenlenen Marmara Bölgesi Alevi Diyalog Toplantısı’na katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

İmralı’ya gidecek heyetin hatırlatılarak, sürece ilişkin değerlendirmesi sorulunca, Demirtaş, “Arkadaşlarımız gidip geldikten sonra kapsamlı bir değerlendirme yapacağız. İsim, heyet tartışması bizler açısından uzun süredir bitmiş, noktalanmış bir tartışmaydı. Biz sürecin ilerlemesini, katkı sunmak istiyoruz. İktidarın yürüttüğü tartışmayı son derece geri, zorlayan bir tarz olarak değerlendirdik. BDP olarak başından beri sürecin önü açılsın, diye gayret sarfediyoruz. Başbakan’ın ısrarla süreci tıkayan tutumuna, üslubuna, diline, yaklaşımına rağmen biz barış kanallarını, yollarını genişletmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımız döndükten sonra daha kapsamlı değerlendirme yaparız” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

HER GÜN ANKETLERE BAKARAK, SÜRECİ YÖNETEMEYİZ

 

Demirtaş, AKP tarafından yapılan ve bugün gazetelerde yer alan anketin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

 

“Bu iş anketlerle yürüyecek bir iş değil. Yani yüzde 99 barışa karşı olsa, barışı savunmamamız mı gerekir? Barış evrensel bir ilkedir. Başbakan’a tavsiyemiz şudur, şu barışı gerçekleştirene kadar bu anket işinden vazgeç derim ben. Her gün anketlere bakarak, politika yapıp söylemini buna göre geliştireceğine, ilkesel bir duruş sergileyerek, anketlere, oy oranlarına, partilerimizin bu süre zarfındaki destek oranına bakarak bu süreci yönetemeyiz. Biz, bu nedenle anketlere bakmak yerine insanların yüreğine, gözlerine bakmayı tercih ediyoruz. İnsanlar barış istiyorlar. Partimiz bütün zorlukları göğüsleyerek yürüyor. Oy oranı veya destek oranı bizim açımızdan çok önemli değil. Başbakan da keşke anketleri bir kenara bırakarak, konuşmayı başarabilsek diye düşünüyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

HER MİLLETVEKİLİ ARKADAŞIMIZ BU SÜRECİ ÖCALAN’LA YÜZ YÜZE GÖRÜŞMEK İSTERDİ

 

Verdiği bir röportajda söylediği “Herkes Öcalan’la tanışmak ister” sözler hatırlatılarak, partilerinde de herkesin böyle düşünüp düşünmediği sorulunca Selahattin Demirtaş, “Hiçbir şekilde, milletvekillerimiz, eşbaşkanlar arasında asla bir ayırım yoktur. Hiç kimse de bu ayırımı bize dayatamaz. Böyle varmış gibi gösterenler de kendilerini yanıltmış olurlar. Oraya giden her arkadaşımız politik bir amaçla gidiyordur. Tabii ki, her milletvekili arkadaşımız Sayın Öcalan’la tartışma isterdi, bu süreci kendisiyle yüz yüze görüşmek isterdi. Ama bu giden arkadaşlarımız açısıdan da, dışarıda, gitmeyen arkadaşlarımız açısından da aynı sorumluluktur, fedakarlıktır” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İKTİDAR, ALEVİ İNANCINI SINIRLAMA GAYRETİNDEDİR

 

Türkiye’de siyasetçilerin en çok yapması gereken şeyin dinlemek olduğunu söyleyen Demirtaş, “Ama maalesef daha fazla konuşurlar. Oysa dinledikçe, anladıkça sorunları çözmek mümkün olur. Siyasetçilerin bütün toplum adına, bütün inançlar adına tek yetkili olarak kendilerini görüp konuşması yanlıştır, demokrasi ruhuna aykırıdır, inançlara aykırıdır. Sizlerin Alevi inanç temsilcileri olarak kendinizi siyasette nasıl görmek istediğinizi öğrenmek istiyoruz” diye konuştu.