Henüz utangaç bir çağrı

Henüz utangaç bir çağrı
22 Mart 2013 01:40

Bugün tüm Türkiye Öcalan’ın çağrısını bekledi.

 


 


 


 


Safile USUL H&H YORUM


 


 


Daha doğrusu siyasi kamuoyu bekledi.


Yoksa bugün normal vatandaşlar normal hayatlarını sürdürüyorlar, örneğin bugün bizim ailede kadınlar toplantısı var ve ben aksi gibi bugün ordayım.

 

 

Bizimkilerin Nevruz kavramı olmadığı için aile kadınları toplantısını bugüne almışlar ve ben de buraya geldim, gelmek durumundaydım, gelmek istemedim de değil.

 

 

Şu anda bir kuzen laptopundan yazıyorum.

 

 

Bugün evden çıkana kadar okunsa Öcalan’ın mesajı diye bekledim ama okunmadı.

 

 

Bizim basında ne zaman okunacağına dair haber yoktu.

 

 

Haberi Fırat Haber Ajansı’ndan aldım ben de, saat 13.00’den sonra okunacakmış diye.

 

 

Evden çıkana kadar mesajı dinleme şerefine nail olamadım ama buraya gelir gelmez haber aldım.

 

 

Mesajı okudum.

 

 


Bu mesaj henüz utangaç bir mesaj çünkü söylemek istediğini tam söyleyemiyor.

 

 


Asıl denmek istenen şu:

 

“Biz Cumhuriyeti Türklerle kurduk ama kurduktan sonra onlar bize kazık attı. Şu anda biz yeni bir fırsat yakaladık ve artık ilk adımda konfederasyon istiyoruz.” (bu sabah zaten Fırat Haber Ajansı’nda konfederasyon kelimesi ile anltılmıştı Nevruz çağrısının içeriği)

 

 

Denmek istenen bu ama denen şu:

 

 

“Tarih bugün başladı Türkiye’de. Size Kürtlerin güneşinin sıcaklığını getirdik. Artık Türkiye yok, demokratik Ortadoğu var.” (bu dünkü yazımda anlattığım tez)

 

 


Şimdi de, mesajı biraz nokta nokta gidelim….

 

 

 


“Baskıcı rejimler ve inkarcı anlayışlar artık miladını doldurmuştur. Ortadoğu halkı artık uyanıyor. Kendine dönüyor. Çatışmalara artık dur diyor. Yüzbinler, milyonlar artık kardeşlik diyor, barış diyor çözüm istiyor.”

 

 


Kastedilen: Türkiye şu ana kadar Kürtleri inkar etti ve onlara devlette pay vermedi. Bu durum değişti, eski rejim yıkıldı.



“Bugün artık yeni Bir Türkiye’ye yeni bir geleceğe uyanıyoruz. Mesajımı yüreğine katan anlar, söylemlerimi baş göz eden dostlar bugün yeni bir dönem başlıyor. Siyasi, sosyal, ekonomik yönü ağır basan bir süreç başlıyor. Biz onlarca yılımız bu halk için feda ettik.Helal olsun. Bu mücadelelerin hiçbiri boşa gitmedi. Kürtler kimliğini yeniden kazandı.”

 

 


Kastedilen: Bundan sonra yeni bir Türkiye, pardon yeni bir Ortadoğu düzeni olacak. Eski siyasi Türkiye haritası artık olmayacak. Onun yerine Davutoğlu ile beraberce yeni bir yeni-Osmanlı düzeni kuruyoruz.



Yine diyorum ki artık silahlı unsurlarımızın sınır ötesine çekilmesi aşamasına gelinmiştir. Bu davaya inanan herkesin sürecin hassasiyetlerini gözeteceğine inanıyorum. Bu bir son değil, mücadeleyi bitirmek değil daha farklı bir mücadeleyi başlatmaktır.”

 

 


Kastedilen: Erdoğan ve Davutoğlu ile beraberce planladıklarımızın olması sürecinde bir kısım silahlı gücümüzü dışarıya çıkarabiliriz. Silahlı güçlerimiz nasıl olsa planladığımız yeni Ortadoğu düzenindeki yerini alacaktır.

 


“Tıpkı yakın tarihte Misak-ı Milli çerçevesinde, Türklerin ve Kürtlerin öncülüğünde gerçekleşen Kurtuluş Savaşı’nın derinleşmiş bir türevini yaşıyoruz. Tüm bu kesimleri eşitlikçi özgür ve demokratik ifade tarzının örgütlenmesini gerçekleştirmeye çağırıyorum.”

 

 


Kastedilen: “Misak-ı Milli’den hep beraber yeni Ortadoğu düzenine geçtikten sonra Misak-ı Milli’yi tarih kitaplarında uzun uzun anlatırız.”

 

 

 

Bu arada, değerli okuyucu, ben şu anda çok rahat yazamıyorum. Aynı anda bin kişi konuşuyor. Fazla uzatmayayaım bugün.

 

 


Sadece şunu ilave edeyim…

 

 

Bugünkü bu tablodan dolayı Hükümet kendi içinde çok zorda hissediyor kendisini.

 

 

Çünkü bu olayı bundan sonra nasıl götüreceklerini artık hiç bilmiyorlar, hele bugünden sonra.

Hatta, Başbakan’ın sağlığı da epey bozuk.

 

 

 

Hollanda’da yine hastalanmış.

 

 

Geçen günkü de zaten gripal enfeksiyon değildi. En azından asıl sorun grip değildi.

 

 

Bir burn-out gibi birşey yaşıyor.

 

 

Ve, bugünkü tablodan sonra geri adım gelecek, bekleyin.

 

 

Yarın görüşmek üzere.

 


 


Yazarın Son Yazıları:
AKP seçmeninden oy alacak
Mütekabiliyet
Kuyruğundan iyi tutuyor