‘Hem O’nun resminin altında poz vereceksin, hem de O’nun adını beğenmeyeceksin’

‘Hem O’nun resminin altında poz vereceksin, hem de O’nun adını beğenmeyeceksin’
15 Eylül 2020 13:00

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Taksim toplantısında kendisine sorulan “Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi?” sorusuna “Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum” yanıtını verdi ya, ortalık karıştı.

 

Yalçın Bayer/ Hürriyet

 

CHP milletvekilleri Atilla Sertel, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Sevda Erdan Kılıç, Mehmet Ali Çelebi, Tuncay Özkan, Gürsel Tekin ve Bedri Serter sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunarak Kaftancıoğlu’nu sert bir dille eleştirdiler. Konu 13 Eylül’deki MYK’da gündeme geldi. İki yönde bilgi var; biri, Kılıçdaroğlu’nun “Çok önemli bir konu değil, fazla önemsemeye gerek yok” dediği yönünde, diğer bilgi ise Kılıçdaroğlu’nun “Ben kendisini uyardım, tweet atma, dikkatli ol dedim ancak dinlemedi” dediği oldu.

 

Kurultay onur üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman “CHP İl Başkanı’nın Atatürk’ün adını, özrü kabahatinden büyük bir çizgide olarak anmaktan kaçınması içimizi acıttı ama hiç şaşırtmadı. Hem O’nun resminin altında poz vereceksin, hem de O’nun adını beğenmeyeceksin! Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine dönük ‘takiyye’ midir bu? Kimse kimsenin adını; babasının, dedesinin soyadını, beğenmediği için telaffuz etmeme, giderek örtme, yok sayma, lüksüne sahip değildir” dedi.