Hedef sandığa gitmeyen 8 milyon seçmen!

Hedef sandığa gitmeyen 8 milyon seçmen!
23 Mayıs 2023 08:11

CHP, 14 Mayıs’ta geçersiz oy kullanan 1 milyon 37 bin seçmen ile sandığa gitmeyen 8 milyon 295 bin seçmenin peşine düştü. Kılıçdaroğlu, yapacağı 4-5 temalı toplantıyla milliyetçi ve sandığa gitmeyen seçmenin oyuna talip olacak.

 

Milliyet gazetesinden Mehtap Gökdemir’in haberine göre CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs’a kadar sandığa gitmeyen, kararsız ve milliyetçi seçmeni ikna etmek için çalışacak.

 

İkinci tura referandum gözüyle bakan CHP, 1 milyon 37 bin 103 geçersiz oy kullanan ve sandığa gitmeyen 8 milyon 295 bin 595 seçmeni ikna etmenin yolunu arıyor. Geçersiz oylarla birlikte sandığa gitmeyen 9 milyon 332 bin 698 seçmenin iradesini ortaya koymadığını ifade eden CHP’li kurmaylar, seçmeni ikna etmek için kolları sıvadı. Kılıçdaroğlu, yapacağı temalı toplantılarla sandığa gitmeyen, kararsız ve milliyetçi seçmenin kaygılarını giderecek mesajlar verecek.

 

Kılıçdaroğlu yarın Hatay’da olacak. Taslak programına göre, Kılıçdaroğlu çadır ziyaretinde bulunacak. “Sığınmacı Mağdurlarıyla Buluşma” adlı toplantıda esnaf, işsiz, genç, iş insanı olmak üzere dört kişinin konuşmacı olması öngörülüyor.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun sınır ziyareti de yapabileceği ancak bunun netleşmediği ifade ediliyor. Hatay’da kurulacak çadırda depremzedelerle buluşacak olan Kılıçdaroğlu, sınır, mülteci ve depremzedelere ilişkin mesajlarını verecek. Kılıçdaroğlu, 24 Mayıs’ta Ankara’da ülkücülerle buluşacak ve milliyetçi seçmene mesajlarını Başkent’ten verecek.

 

 

Perşembe günü Adana’da olması planlanan Kılıçdaroğlu, burada özellikle uyuşturucu baronlarına adeta meydan okuyacak. Kılıçdaroğlu’nun, “Uyuşturucu baronlarından kurtulmak için karar ver” sloganını da dile getireceği ifade ediliyor.

 

 

Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu’nun 26 Mayıs’ta da İstanbul’da Balkan kökenli vatandaşlarla da bir araya gelmesi bekleniyor.

 

 

‘Her 10 kişi bir kişiyi sandığa getirsin’
CHP ikinci tur için adeta seferbirlik çağrısı yaptı. CHP, sosyal medyadan, “Sandığa gel oy kullan! Bu iletiyi en az 100 kişiye gönderelim. Size 100 farklı kişiden gelinceye kadar devam edelim” çağrısını yapıyor. CHP sandığa gitmeyen seçmen için de adeta kampanya başlattı. CHP tabanına, “Her 10 kişi bir araya gelip bir kişiyi sandığa getirsin” çağrısı yapıyor.

CHP’li kurmaylar, “Sandığa gelmeyen yüzde 10 var. 10 kişi bir araya gelip bir kişiyi sandığa getirsin. Sandığa gitmeyenler belli. Yani 10 kişi bir araya gelip bir kişiyi getirirse bu iş biter” dedi.