Hayatınızın vazgeçilmezi olacak ‘Stil İpuçları’

Hayatınızın vazgeçilmezi olacak ‘Stil İpuçları’
24 Nisan 2013 10:55

Bazı dönemler öyle parçalar moda oluyor ki ne toplu, ne minyon, ne uzun kimse kıyafet bulamıyor. Sanki sadece belirlenmiş kişilere tasarlanmış ürünler, geriye kalanlar giyinmesin denilen bir akım!

Dolly Karlıyol TOSUN H&H YORUM

Bazı dönemler öyle parçalar moda oluyor ki ne toplu, ne minyon, ne uzun kimse kıyafet bulamıyor. Sanki sadece belirlenmiş kişilere tasarlanmış ürünler, geriye kalanlar giyinmesin denilen bir akım!

Fakat vücudunuzu tanır ve ona uygun parçaları her daim depolarsanız, modacıların bu tarz dönemlerinde ben napacağım diye kara kara düşünmez ve sıkıntı çekmezsiniz.

Öncelikle minyon ve toplu kadınlara yönelik ipuçları ile başlamak istiyorum sonrasında erkeklere geçeceğim.

Minyon kadınların gardırobunda mutlaka ve mutlaka vücuduna uyan yüksek belli pantalon/etek/şort olmalı. Bacaklarınızı daha uzun göstereceğinden, doğal olarak boyunuz da daha uzun gösterecek önemli bir parçadır.

Dikkat edilmesi gereken noktalar:

* Üst bedenin oranını keşfederek, etek/pantolon/şort belinin yükseklik oranını ayarlamak.
* Pantolon ve şortta, bacak ve kalça boyutlarına göre de bolluğuna ve darlığına dikkat etmek. Eğer kalça kısmınız geniş ise, pantolon ceplerinin ölçüsü ve şekli çok önemli.
* Tercihiniz etek ise yine bacak oranına göre diz boyunu bulmak. Kalça ve yine vücud oranına göre dar mı bol mu gibi tercihler yapmak.
 

Toplu kadınlar için yıllardır söylenen ASLA ‘giymeyin’ önerilerinin bazılarının yanlış olduğunu değerli öğretmenim Tülin Kermen sayesinde öğrenmiş oldum.
Hep ne olarak biliriz, topluysan kilolu bölgelerini örtmek için bol giyinmelisin. YANLIŞ! Kilolar arttıkça, kıvrımlarımız kaybolur. İşte bu yüzden üzerinize giyecekleriniz ne bol ne de dar olmalıdır. Giysileriniz vücudunuza kıvrım kazandıracak formlarda ve bedeninize uygun olmalıdır.

 

 
Şimdi gelelim beylere…

Sizler içinde konu seçimimi gömlekten yana kullandım. Çünkü her erkeğin en az bir gömleği vardır hele de iş dünyasında gömlek giyme zorunluluğu olan bir sektördeyseniz sürekli gömlek satın alıyorsunuz denilebilinir.

Peki bakalım beyler gömlek seçiminde nelere dikkat etmeliymiş.

En önemli nokta, boynunuz ve gömleğin yaka modelinin oranının birbirine uyumudur. Yanlış seçim fiziksel özelliklerinizin doğru yansıtılmamasına neden olur.

* Gömlekte ilk bakılması gereken yer yakadır. Yaka hertürlü kullanımda yani kravatla ya da açık olarak rahat bırakılmışken dahi formunu kaybetmemeli, kırılma ve bükülmeler göstermemelidir. Ayrıca boyun kısmınız kısa ise yüksek ve büyük yaka modelinin seçimi kabusunuz olabilir.

* Ön pat üzerinde bulunan düğmeler arasında kumaş düz durmalı, torbalanma yapmamalıdır.

* Gömleğinizin bedeni vücudunuzun hatlarını deforme etmeyecek rahatlıkta olmalı, gömlek koltukaltlarınızda ve belinizde balonlar oluşturmamalıdır.

* Gömlek kol boyunuz, bileğinizin bitimi ile birlikte sona ermeli, el ayası üzerine devam etmemelidir. Şık bir görünüm için gömlek kol boyu ceketinizin kol boyundan bir santimetre kadar uzun olmalıdır.

* Takım elbise ve resmi ceket kullanımlarında daha çok klasik yakalı, İtalyan yakalı, iğneli ya da yaka altından biritli modeller tercih edilmelidir. İğneli ve yaka altından biritli modeller kravatın daha formda durmasını ve şık görünmesini sağlar.

Yakaya bir kaç örnek:

KLASİK VEYA İTALYAN YAKA

 

Bu yaka, özellikle beyaz gömlekte çok popülerdir. Büyük kravat düğümleri için uygundur. İnce yüzlü veya ince kemikli erkeklere uygundur. Yuvarlak yüzlü erkekler bu yaka türünden uzak durmalıdır.

DAR DÜZ NOKTA YAKA

 

Bu yaka yuvarlak yüze sahip kişilerde daha iyi durur, hatta yüze daha uzun bir ifade bile verebilir.
Yaka noktalarının arasındaki küçük açıklık kravat boşluğunun azalması ile vurgulanır, bu da yuvarlak yapıdaki bir yüzün daha az şişkin görünmesini sağlar.
İnce yüzlü kişiler dar noktalı yakalardan kaçınmalıdırlar çünkü bu onlara daha da uzun bir yüz ifadesi verir.

KLASİK YAKA
 

Klasik yaka, genelde iş dünyasında çok haraketli olan ve ceket ile bunalan erkekler için idealdir.
Bu yaka tipinin en karakteristik özelliği, kravatı çevreleyip  yüzü belirginleştiren bir “ok” etkisi yaratmasıdır.

Beyler, bu tarz yakalı bir gömlek ve kravat ile iş toplantılarına rahatlıkla katılabilir. Çünkü, yakanızı kapatıp, düğmeleri ilikleyip havalı bir kravat ile de bütünlediniz mi işte size ŞIK bir görünüm.
Toplantı da bir de stresli bir sunum yaptıysanız ve de iş çıkışı bir yemeğe katılmak zorunda iseniz çıkarın kravatı açın yakayı alın size ŞIK, TARZ ama aynı zamanda RAHAT bir görünüm.

Hepinize içinizdeki IŞIĞI dışarı yansıttığınız STİL dolu günler dilerim.

Dolly Karlıyol Tosun
Stil Danışmanı


Yazarın Son Yazıları:
DEPRESYON! Varlığımız yaşama programlıdır, ölüme değil…
Homeopati ile derinden şifa ‘Şeker toplarından, hücrelere mesaj var!’
Bana sıkça sorulan sorular!