Hatt-ı Müdafaa Yoktur, Sath-ı Müdafaa Vardır; O Satıh Bütün Vatandır ve CHP’ye yeni lider

Hatt-ı Müdafaa Yoktur, Sath-ı Müdafaa Vardır; O Satıh Bütün Vatandır ve CHP’ye yeni lider
6 Ağustos 2018 19:52

Türk ulusunun ebedi lderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün makalenin başlığındaki ifadenin tamamı ”Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaaa vardır; o satıh bütün vatandır.Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz!” şeklindedir.

 

 

Dr. İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Başkomutan olarak seçilen Mustafa Kemal dünya harp tarihine geçen bu sözü ne zaman ve ne için söyledi

 

Sakarya Meydan Muharebesi devam etmektedir; önünde saygıyla eğildiğim kahraman Türk birliklerinin orta kısımda olanlar Başkomutan Mustafa Kemal tarafından geriye doğru çekilmekte ve bu çekilmeye fırsat bilen Yunan birlikleri ilerleme kaydetmektedir.Öyle ki Yunan birlikleri Ankara’nın yanıbaşındaki Polatlı’ya kadar yaklaşmışlardır.Düşmanın top sesleri artık TBMM içinden duyulmaktadır.mebuslar arasında büyük bir panik yaşanmaktadır.Öyle ki, ”TBMM Kayseri’ye taşıyalım” teklifini yapanlar bile yüksek sesle bu düşüncelerini ifade etmişlerdir.

 

İşte bu panik anında Başkomutan Mustafa Kemal Paşa kürsüye çıkarak bir konuşma yapar ve uyguladığı savaş ve mücadele taktiğini anlatır, sonunda ”Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır; o satıh bütün vatandır.Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz!” her bir mebusun ruhuna can veren o ilahi konuşmasını yapar ve ortalığı sakinleştirir.

 

Bu ünlü nutkuyla Mustafa Kemal Paşa ”Biz bir sınırı korumuyoruz, biz bir vatan toprağını koruyoruz ve bunun en temel koşulu da gerektiğinde her karış toprağını vatandaşın kanıyla sulayıp terk etmeyeceğiz vatanımızı” demek istiyor.

 

Aslında büyük deha Mustafa Kemal Türklerin ”hilal taktiği’‘ dediği ve ilk Bşkomutanları olan Metehan’dan kalma bir savaş taktiğidir.

 

Nedir bu savaş oyununun kuralı?

 

Cephede dizili askeri birliklerin orta kısımlarını ricat ediyormuş gibi geri çekerek düşmanı yanıltmak ve onları iç kısımlara çekerek kenar kısımlarında sabit halde duran askeri birliklerle kıskıvrak çembere alıp yok etmek esasına dayanır.

 

Türk ordusunun 2200 küsur sene evvel ilk kurucusu Metehan’ın genetik kodlarını taşıyan Mustafa Kemal’de aynı taktiği uygulamış ve Sakarya Meydan Muharebesi’nde Yunan birliklerinin çoğunu imha ederek büyük bir zafer kazanmış ve bu zafer 26 Ağustos Başkomutanlık meydan Savaşı’nın zeminini büyük ölçüde hazırlamıştır.

 

Peki, anlattığım bu tarihsel vakanın ve her Cumhuriyetçi aydının yaşamına uygulaması gereken bu mücadele taktiğinin CHP’ye yeni bir lider seçimiyle ilgisi nedir?

 

Kısaca söyleyeyim.

 

Atatürk’ün yöntemleriyle mücadele etmeyen bir CHP genel başkanı ülkeye yararlı olmadığı gibi, Cumhuriyet ve Türk düşmanlarını daha çok palazlandıracak, makamını korumak için onlardan herb türlü yardımı isteyecektir.

 

Bugün artık çok iyi biliyoruz ki, Kılıçdaroğlu gerektiğinde siyasallaşmış yargıdan yardım almak için her türlü yalakalığı tek adam yönetimine yapmaktadır ve açıkça söyliyeyim ki, bu konuda da başarıya ulaşacağı kesindir.Tıpkı Devlet Bahçeli’nin Meral Akşener karşısında elde ettiği şikeli başarı gibi.

 

Bu çirkin yöntem artık artık siyasetin alışkanlığı haline geldi.

 

Bakın açıkça söyleyeyim, CHP’deki bu kördöğüşlerin yazılarımla bir parçası olmak istemiyorum.

 

İğrenç suçlamalar, belaltı vuruşlar, ne kadar ayıp!

 

CHP’nin ve buna bağlı olarak Türkiye’nin kurtuluşu için partiye genel başkan değil, lider gerekli,

 

Bu lider sapına kadar Atatürkçü olacak ve Atatürk’ün yukarıda örneğini verdiğim yöntemleriyle mücadele edecek!

 

Cumhuriyeti ve partidaşlarının haklarını korumak için canını ortaya koyacak!

 

Laf kahramanlığı yapıp, bir gecede seçmenini satmayacak.

 

Çok açıkça söyleyeyim, milyonlarca Atatürk’ün askeri canını vermek dahil, her türlü göreve hazır ama henüz canını verecek lider çıkmadı CHP için, çıkanlara da yol verilmedi.

 

Atatürk’ün milyonlarca askeri Gezi olaylarında rüştünü kanıtlamıştır ama lider yine ortaya çıkmadı.

 

Bakın, Türkiye’ye öyle bir yönetim geldi ki, artık bundan sonra her seçimi ‘’kaptıkaçtı’’ yöntemiyle kazanacağından zerre kadar şüphe etmiyorum.

 

Ancak seçmeninin namusu olan oylarını canı pahasına olsa bile koruyacak bir lider CHP’nin başına gelirse o başka.

 

Ey CHP’liler laf kahramanlarına ve düşmandan yardım isteyen çakma liderlere gönlünüzü ve beyninizi kapatınız.

 

Unutmayınız ki, satan her zaman satacaktır.

 

CHP’ye Atatürk’ün yolunda yepyeni bir lider gerekli.

 

Başka da kurtuluş yolu gözükmemektedir.

 

Başka da bir yol bilmem, kişisel çıkar mücadelesinde taraf olmayı kendime saygısızlık olarak değerlendiriyorum.

 

Dr. İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!