Hatay’daki kamulaştırmayla zeytinlikler inşaatlara kurban edilecek!

Hatay’daki kamulaştırmayla zeytinlikler inşaatlara kurban edilecek!
18 Temmuz 2023 14:44

Deprem kenti Hatay’da depremzedeler, kamulaştırma kararları karşısında mağduriyet yaşıyor. Birçok bölgede hastane, TOKİ inşaatları sebebiyle alınan kamulaştırma karaları, vatandaşın tepkisine neden oluyor. Benzer bir durum da Antakya’ya bağlı Dikmece Mahallesi’ndeki zeytinlik ve tarım arazilerinde yaşanıyor.

 

 

Sözcü’den Can Çapar’ın haberine göre TOKİ konutları yapılmak üzere, Antakya’ya bağlı Dikmece Mahallesi’nde, içinde çok sayıda zeytin ağacı da olan tarım arazileri için kamulaştırma kararı aldı.

İçinde onlarca ev, toplamda bir milyonun üzerinde zeytin ağacı ve buğday ekili arazilerin olduğu bölgenin kamulaştırılması, bölge sakinlerinin tepkisi çekti. Mahalle sakinlerinin ifadesine göre karar henüz resmi olarak duyurulmasa da ihaleler gerçekleştirildi.
Etaplar halinde yükselecek olan TOKİ’leri inşa edecek olan firmalar çalışmalarına başladı. Civarda hazine arazileri olmasına rağmen tapulu arazilerinin ellerinden alınacak olmasına tepkili olan mahalleli, yürüyüş yaptı. Sloganlar atan mahalleli, basın açıklamasıyla karardan vazgeçilmesini istedi.

 
“BURANIN HUZURUNUN BOZULMASINI İSTEMİYORUZ”

 

 

Mahalleli adına konuşan Ulaş Doğan, “Hep ayakta kalacağız. Biz kamulaştırmaya izin vermeyeceğiz. Geçmiş yıllarda buradan bir dal dahi kesmemize izin verilemeyen yerlerde binlerce zeytin kesilecek. Siz milyon tane ağaç keseceksiniz, o zaman yasak olmayacak mı? Biz buranın huzurunun bozulmasını istemiyoruz” dedi.

 

 

“SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ”

 

Mahalle sakinlerinden Semire Keser de “Malımızı almak istiyoruz. Şikayetçiyiz” diyerek sözlerine başlayıp, “3 bin 600 metrekarelik zeytinliğim var. Vermek istemiyorum. Savaşacağım. Dedemizden kaldı bu mallar bize. Sonuna kadar direneceğiz” dedi.