Haremlik selamlık Yargıtay Meclis’e taşındı!

Haremlik selamlık Yargıtay Meclis’e taşındı!
20 Ekim 2021 13:09

Gazeteci İsmail Saymaz’ın, halktv.com.tr’de yayımlanan yazısında ismini açıklamadığı bir Yargıtay üyesinin, “FETÖ’nün yargı ve bürokrasideki yerini Hak-Yol ve Menzil tarikatının doldurdu. Kendi WhatsApp grupları var, haremlik selamlık toplantı yapıyorlar” sözleri sonrası CHP Konuyu Meclise taşıdı.

 

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Gazeteci İsmail Saymaz’a röportaj veren bir Yargıtay üyesi, HSK ve Danıştay’ı Hak-Yol’un kontrol ettiğini, Adalet Bakanlığı ve Yargıtay’da da hayli etkin olduğunu söylemiştir. FETÖ’nün yargıyı ele geçirmesi sonrası yaşananlardan neden ders alınmamaktadır?” ifadelerini kullandı.

Antmen, bahsi geçen Yargıtay üyesinin FETÖ’den boşalan yerlere iki tarikatın yerleştiğini ifade ettiğini belirterek “Bunlardan birisinin Nakşibendiliğin İskenderpaşa Camisi kolu tarafından kurulan Hak-Yol Vakfı’nın yurtlarından yetişenler, diğerinin de Menzil’ciler olduğu söylenmiştir. Bahsi geçen Yargıtay üyesi bu iki tarikattan kalan yerlere ise ‘Okuyucu’ ve ‘Yazıcı’ diye bilinen Nurcu cemaatlerin yetiştirdiği kişilerin kadrolara doldurulduğunu iddia etmiştir. Bu tarikat mensupları atamalara müdahale ediyor. Devlete değil, kendi çıkarları için çalışıyorlar” dedi.

 

 

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar;

 

 

– Bahsi geçen Yargıtay Üyesinin iddiaları doğru mudur? Adalet Bakanlığı, HSK ve Yargıtay’ı tarikatlar ele mi geçirmiştir?

– FETÖ’nün yargıyı ele geçirmesi sonrası yaşananlardan neden ders alınmamaktadır? Yargının tarikat ve cemaatlere teslim edilmesi ülkeye dinamit koymak ve yeni darbe girişimlerine yol açmak demek değil midir? Bu yeni paralel yapılanmalar bir darbe girişimi yapmaya kalkarsa ve kolluk kuvvetlerimizle vatandaşlarımızdan şehitler gelirse bunun vebali kimde olacak?

– Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve hukuku yerine tarikat liderlerini dinleyeceği açık olan yargıdaki bu kişiler yeni paralel yapılanma mıdır? Haremlik selamlık toplanan bu kişiler nasıl sağlıklı karar verebilecektir?

–Yargıdaki bu yeni paralel yapılanmaya göz yumarak anayasaya ve halka karşı suç işlemiş olmuyor musunuz?